E2z

Hur vet jag om ett husdjur marsvin är sjuk

Marsvin kommer sällan återhämta sig från sjukdomar utan vård av en veterinär. Även få människor tar dessa djur till veterinären på grund av sin ringa storlek, det förbättrar avsevärt ditt husdjur marsvin möjligheterna till indrivning om tecken på sjukdom erkänns tidigt och ditt marsvin ses av veterinären. Här är hur man vet om ett husdjur marsvin är sjuk:

Hur vet jag om ett husdjur marsvin är sjuk. Kontrollera kroppen av ditt husdjur efter tecken på sjukdom.
Hur vet jag om ett husdjur marsvin är sjuk. Kontrollera kroppen av ditt husdjur efter tecken på sjukdom.
  1. Kontrollera kroppen av ditt husdjur efter tecken på sjukdom. Kroppen av ett marsvin som är frisk och känns fast. Kala fläckar ligger bakom båda öronen är vanliga, men skallighet på andra ställen på kroppen kan vara ett tecken på sjukdom eller sjukdom. Marsvin ofta uppvisar hud frågor som en av de första tecknen på sjukdom, så se upp för röda eller skallighet fläckar. Detta kan vara ett tecken på många olika sjukdomar. Det är också möjligt att du marsvin har loppor, som kan hittas med en loppa kam. Kvalster, vilket kan göra ditt marsvin klia hans hud tills öppna sår utvecklas, kan vara dödlig hos marsvin på grund av sin ringa storlek. Om du ser dessa typer av symtom, bör din marsvin besöka veterinären omedelbart.
  2. Kontrollera marsvin ögon, näsa och öron. Ett marsvin ögon ska vara ljusa och klara. Flagnandet eller utsläpp kan vara ett tecken på att ditt husdjur marsvin är sjuk. Varje utsläpp i näsan kan också vara ett tecken på sjukdom. Ett marsvin går med svårighet, eller med huvudet hålls åt sidan, kan ha en öroninfektion.
  3. Kontrollera avföringen. Ibland titta på din marsvin spillning. Diarré är ett vanligt tecken på sjukdom hos marsvin. Så är spillning som är rinnande eller block. Utfodring ditt marsvin en diet av timotej hö istället frukt och grönsaker kan minska symptom.
  4. Observera marsvin beteende. Sjukdomar ofta fysiskt såväl som beteendemässiga symptom. Eventuella förändringar i ditt marsvin dagliga beteenden eller rutinmässiga kan tyda sjukdom. Vanliga tecken är viktminskning, slöhet och andningssvårigheter. Detta kan vara tecken på en rad olika sjukdomar, den vanligaste är skörbjugg, eller C-vitaminbrist. Ansträngd andning eller skramlande kommer från lungorna kan vara en indikator på övre luftvägsinfektioner eller allergier, som båda är vanliga åkommor av sällskapsdjur marsvin.
  5. Spåra ditt marsvin matvanor. Flesta marsvin verkar äta hela tiden. Det är normalt. Om ditt marsvin slutar äta eller dricka, kan det vara ett tecken på att han inte mår bra. När marsvin sluta äta, kan detta vara ett tecken på en allvarlig sjukdom, och det bör inte tas på allvar. Marsvin kan även utveckla anorexi, som måste behandlas av en veterinär.

Snabb behandling är avgörande för ditt husdjur marsvin för att överleva en infektion eller sjukdom. Marsvin kan uppvisa ett brett spektrum av symptom, både beteende-och fysiska, när de är sjuka. Eventuella förändringar i ditt husdjur bör utredas fullt, de flesta av dessa sjukdomar kräver en veterinär besök om du vill ditt husdjur marsvin för att återhämta sig.