E2z

Hur man gör en ekorre matare

Har du någonsin haft en av de fall där fodret du förbereda dina fåglar (eller ens mat du förbereda ditt husdjur) försvinner mycket snabbare än vanligt? Så du väljer att göra en liten detektivarbete och spionera på buren, bara för att upptäcka att andra djur har beslutat att de förtjänar maten lika mycket som ditt husdjur gör-specifikt ekorren. Detta händer speciellt ofta precis innan vintern kommer med full kraft, när de små skogsmark varelser lagra upp sina matförråd. Du kan inte riktigt klandra dem, dikterar naturen och instinkt vad de måste göra för att överleva, men om du låter dem få sin väg, kommer dina fåglar i slutändan gå hungrig hela på grund av din på och av "husdjur".

Hur man gör en ekorre matare. Samla material och verktyg du behöver.
Hur man gör en ekorre matare. Samla material och verktyg du behöver.

Om du är villig att investera en liten ansträngning, så finns det ett sätt att lösa detta problem som inte innebär skada ekorrar på något sätt, i själva verket kommer de att vara lyckligare än någonsin. Allt du behöver göra är att bygga dem sin egen lilla plats som de kan samla mat från sin egen ekorre matare. Om du gillar den här idén bättre än att bara försöka jaga de små critters ner som, ärligt talat låter som det kan faktiskt ta mycket mer ansträngning, sedan läsa på för att stegen nedan som kommer att hjälpa dig att bygga din egen ekorre feeder:

  • Samla material och verktyg du behöver. För detta "hem-förbättring" projekt, du kommer att behöva en handsåg, en hammare, några spikar, torkade kärnor majs, och slutligen några furubräder. Den rekommenderade mängden och storlekar för styrelser skulle vara att ha ett par en-för-sex tums styrelser, samt några en-för-tre tums styrelser. Du kommer inte att behöva dem alla, men det är alltid bättre att ha lite extra, för säkerhets skull.
  • Använd din handsåg att dela styrelser. Med mindre styrelser du har, dela upp den i ca fyra bitar som bör vara en fot lång var (eller kanske kortare). Du behöver också fyra stycken tall kort som ungefär sex inches, så använd din handsåg för att göra dem också. Slutligen kan du använda en av dina en-för-sex tums skivor som en bas för ekorre matare tillsammans med ett slags bordsskiva som bör vara omkring sex inches på varje sida.
  • Nail ekorren mataren tillsammans. Nu är det dags att göra ekorre matare. Använda två av de mul-Long Pine styrelser, spika ihop dem för att bilda formen av bokstaven "T". Gör en annan som är exakt samma sak. Efteråt, ta två av dessa sex tums furubräder du sågas ut och spika var och en av dem under de två paren furubräder du hade spikade ihop för att göra två "platser" som kan sitta upp på egen hand. När det är klart, ta två flera av de sex tums brädor och spika ihop dem för att göra en form som ser ut som bokstaven "X", spikning att i de två sätena att stödja det. Slutligen, kan du bifoga dessa platser till din bas tall ombord (spika ihop dem också) och tillsätt bordsskivan.
  • Förbered ekorren högtiden. För att slutföra processen, bara placera ekorren mataren någonstans i din trädgård (någonstans lätt att upptäcka) och häll den torkade majskorn på sätena.

Efter att ha följt alla steg, grattis, du har sparat dina husdjur från att gå hungrig, och gjorde några motbjudande små ekorrar mycket glad.