E2z

Hur man har ett husdjur råtta

Det är inte svårt att ha en råtta eller två för en underbar husdjur för dig eller ens för din unga barn. De är mycket bättre än hamstrar för barn för att de gillar mänsklig interaktion, är intelligent, lekfull, och de gillar att vara ute ur buren. Förbereda och sedan äga en råtta är faktiskt ganska enkelt, men det tar lite kunskap och arbete.

Det bör noteras att den genomsnittliga livslängden för ett husdjur råtta är 2-3 år. Vissa lever så länge som fem år, men för det mesta de har en ganska kort livslängd. Detta är den enda svår sak om att äga en råtta, de är inte runt nästan lika länge som man skulle vilja, och med dem kärleksfullt alla i familjen så mycket, är det ibland svårt förlust. De är verkligen underbara djur.

Steg 1

Förbered dig för deras ankomst. Du behöver ett antal saker innan den lägger din råtta hem. Några av dem är lättare att hitta än andra och det finns några val.

Hur man har ett husdjur råtta. Förbered dig för deras ankomst.
Hur man har ett husdjur råtta. Förbered dig för deras ankomst.
 • Cage - En av de viktigaste besluten som du någonsin kommer att göra är buren. Det finns massor av alternativ, men när du väljer din bur du bör ha i åtanke några saker.

  Det bör finnas gott om utrymme. Råttor älskar att leka, springa och göra saker i och utanför deras bur. Du vill ge dem en fast botten (som är säkert för deras fötter) och en hylla eller två. Ett hjul är en bra idé också, särskilt om du har kvinnor som är mer benägna att älska att köra på ett hjul. Ju mer utrymme du har, desto bättre.

  Det är också viktigt att du inte har brett fördelade staplar, om råttan kan passa hans eller hennes huvud genom att resten av deras kroppar följer (otroligt oavsett hur feta de verkar!). 1/2 "till 3/4" är bäst och 1 "barer (standard på Marsvin burar och liknande) är för stora för många råttor, speciellt unga sådana.

 • Sängkläder - Sängkläder är något som debatteras bland råtta ägare. Det finns många alternativ och vad du använder är i slutändan upp till dig.

  Ceder är känt för att orsaka lung problem och många oroar sig för att detta även gäller tall. Oron är att de parfymerade oljor båda träspån kan orsaka problem med levern och metabolism, och även orsaka cancer. Tidningen är inte en bra idé eftersom allt bläck i tidningen.

  Steg 1. Setup.
  Steg 1. Setup.

  Som alternativ är många tillgängliga produkter tillverkade av återvunnet pappersmaterial och ofta kommer i pelletform, som är dyrare och har inte den renaste doft, men tenderar att vara mycket absorberande.

  Pellets kan vara mindre bekväm för råttor, så vissa människor sätter ett lager av asp spån över pelletsen - en bra metod, eftersom Aspen är säker för råttor, men inte lika absorberande som pellets.

  Slutligen produkter som Eco-Halm och Critter Land är faktiskt pellets gjorda av vete och halm, och är super-absorberande och biologiskt nedbrytbart.

  Ändra sängkläder oftare med några av de mindre absorberande eller mindre luktreglerande sängkläder (eller strö träna din råtta !). Du kommer att ha en trevlig mängd nytt strö för din nya ankomst.

 • Mat - Mat är en annan sak många uppfödare och ägare råtta argumentera om. Du kan köpa en lyxig blandning som, enligt min mening, är bäst. Den har några frön och nötter, men är i första hand spannmål. Det är också oftast torkad frukt och grönsaker i den. Det kommer också att innehålla pressade, gråbruna block - det är rått kvarter, och är bra för råttan. Det är också en bra idé att mata din hund vissa frukter och grönsaker från bordet också.
 • Vatten - Du bör ha en vattenflaska för färskvatten. Många djuraffärer säljer vatten rätter också, men råttor kommer att spela i deras vatten och få det smutsiga ganska snabbt. De kan också dra mat och strö i den, och då de inte längre har färskt vatten. Detta gör att vattenflaskan ett mycket bättre alternativ.
 • Leksaker - Du kan få ett hjul, en hängmatta, och andra stora leksaker som din råtta (er) kommer att älska. Du kan även lägga till lite papegoja och / eller leksaker iller.

Du bör antingen få dessa innan dina råttor eller samtidigt som du får din råtta.

Steg 2

Setup. Setup för en råtta bur är ganska enkelt. Du lägger bara om 1-2 "av sängkläder till botten av buren. Du kommer att ha en plats för mat, men det behöver inte vara en behållare. Du kan bifoga vattenflaska och leksaker till sidorna av buren . Lägg hyllor, hängmattor och även hjulen på sidorna och hela buren för en rolig plats. flytta runt saker ibland som en del av att stimulera dina råttor. Med detta gjort innan du får råttor kan göra saker smidigare eftersom du kan föra dem hem och introducera dem till deras nya hem fullt möblerad.

Steg 3

Köpa din råtta (s). De flesta råtta ägare kommer att säga att aldrig äga en enda råtta. De bör hållas i par eller grupper eftersom råttor är verkligen sociala djur. Jag har ägt två enkla råttor och några hålls i par och grupper. Enstaka råttor kan och blir deprimerade (vissa mer än andra). De verkar också mer benägna att vara antisocial med människor samt med andra råttor. Det finns dock några enstaka råttor som gör oerhört bra själva. Jag skulle föreslå att du mycket överväga att få två. Om du är orolig för två inte bindning med dig också, det är definitivt en myt, som flockdjur de älskar människor och kommer att älska dig om det är en av dem eller hundra av dem.

OBS: Om du får två, se till att du vet att du får två pojkar eller två flickor. Pojkar är lätta att identifiera efter ca fyra veckor, men innan de är svåra att identifiera. Om du köper från en uppfödare, bör de kunna berätta. Men djuraffären förmodligen inte kommer att kunna.

Kön ett barn du kommer att vilja försiktigt slå på rygg i händerna (det förmodligen inte kommer riktigt så här), placera ett finger på varje sida av underlivet och tryck försiktigt nedåt. Pojkar kommer att ha en penis som kommer ut. Detta är bara något som måste göras om råttan är verkligen små. Om det redan är ganska bra storlek, så bollar av en hanråtta hänger ner. En manlig och kvinnlig par kan producera (och ofta gör) över 100 barn i ett år, så stick med pojkar eller flickor, inte pojkar och flickor.

Steg 4

Care. Råttor är ganska lätta att ta hand om. Ändra deras sängkläder en gång i veckan. Ge färskvatten regelbundet. Mata en gång om dagen och ge godis för färsk frukt och grönsaker (ta bort rester efter en timme eller så för att de kommer att äta ruttet mat och kan bli sjuk av det). Du bör också få ut dem i minst en timme om dagen för att spela. De älskar spel och lär kurragömma (ungefär som ett litet barn: "! Oh my Där är du") "! Jag ska få dig" kommer också att spela där spelet är centrerad runt dig plocka upp dem. De flesta kommer lätt ta tåget och njuta gå platser med dig.


Råttor göra stor sällskapsdjur och är mycket roligt. Jag tog min första råtta till min söndagsskolan klassen tre och fyra åringar då och då. Hon älskade det och barnen älskade det ännu mer. Min mammas råtta älskar min 21 månader gamla son. De har varit kompisar sedan han var ungefär 8 månader gammal. Pet råttor är underbar med andra råttor, människor i alla åldrar och i många fall, katter också. Jag hade tre råttor som stannade med min brors två katter ett tag, de skulle spela med katterna genom gallret och älskade dem (även när de var ute!). Du bör alltid kontrollera råttor med andra husdjur och med unga barn (olyckor händer), men de gör stora husdjur. Efter den inledande kostnaden för buren och husdjur, de är billiga att ta hand om och underbart älskvärd.