E2z

Hur man undervisar en kanin att komma

Kaniner är varelser långt från de vanliga hundar och katter som husdjur, men det betyder inte att de inte kan tränas. I själva verket skulle du bli förvånad över hur ivrig och hur givande det är att ha en utbildad kanin. Inte bara kaniner bedårande, de är ganska smarta också. Det enklaste knep för att lära en kanin är hur man reagerar när man kallar det. Här är hur:

Hur man undervisar en kanin att komma. Vet du vad ditt husdjur gillar.
Hur man undervisar en kanin att komma. Vet du vad ditt husdjur gillar.
  • Vet du vad ditt husdjur gillar. Det första du behöver göra är att ta reda på vad som motiverar ditt husdjur. Din bästa insats skulle vara dess favorit kanin behandla.
  • Ge ditt husdjur ett namn. Du kan inte gå på kalla ditt husdjur "Hey!" eller "Du!" alltid! Naturligtvis är detta bara gäller för dem som planerar att skaffa en kanin, eller de som nyligen har köpt en kanin.
  • Upprätta en obligation med din kanin. Självklart, om ditt husdjur älskar dig, kommer det att vara bekvämt att vara omkring dig. Men om det är ointresserad eller ens rädd, inte förvänta sig att komma när du kallar det. Att knyta an till din kanin, allt du behöver göra tillbringa lite tid med det varje dag. Undvik knytnäven ditt husdjur, och alldeles särskilt skada den. Kom ihåg att husdjur inte vilja vara skrek åt och smiska, så undvik att göra dessa saker till varje pris. Glöm inte att säga sitt namn om och om igen så det blir bekant med den. Ge det minst en vecka, eller tills du känner din kanin blir mer tillgiven för dig.
  • Bestäm ett dagligt schema. Detta kommer att vara hjärtat i ditt husdjur utbildningsprogram. Konsekvens är nyckeln, och vad bäst för att uppnå detta än genom att upprätthålla ett dagligt schema. Försök att ordna runt matdags. Låt 20-30 minuter för utbildning. Kom ihåg, vara konsekvent!
  • Börja med träningen korrekt. Få en klicker. När du börjar träna den för att komma, få kanin ur sin bur och lägg den på golvet. Sitt på golvet, ganska nära din kanin. Leka med den i några minuter. Återigen, undvika att göra någon våldsam rörelse! Säg kanin namn. När den reagerar genom att klicka på klickern och ge den en behandling och berömma det. Gör detta om och om igen, tills det blir det. När din kanin har bemästrat svara inom kort avstånd försök att flytta längre bort från det när du kallar det. Återigen, klicka på klickern och ge den en behandling varje gång den svarar. Gör detta tills det har bemästrat tricket. Så snart det händer, försök att avvänja det ur godis.
  • Fortsätt med träningen. Istället för att ge godis, den här gången, klappa ditt husdjur kanin istället eller berömma det. Ge den behandlar varje så ofta så att din kanin inte bli förvirrad för mycket om den plötsliga förändringen i belöningar. Du kan använda denna teknik i utbildning ditt husdjur att göra andra trick, såsom att hoppa in i ditt knä, eller att sitta still.

Kom ihåg att det tar lite tid och tålamod innan du ser resultat. Oavsett förmåga din kanin måste lära sig, är det alltid viktigt att visa att du älskar dem, oavsett vad.