E2z

Hur att rensa ut en råtta bur

Många människor förstår fortfarande inte varför andra människor kanske vill behålla och underhålla en råtta som husdjur då dessa gnagare anses vara hälsorisker som medför olika bakterier som orsakar sjukdomar. Tja, är råttan tilltalande förmodligen på grund av dess söta och gosiga väsen. Om du funderar på att hålla ett husdjur råtta i mitt ibland er, då du kommer att vilja hålla dem i bur upp om du inte vill att de ska utlösa förödelse i ditt hem. Den enda nackdelen med denna bur system är att du kommer att krävas för att rengöra buren regelbundet för att förhindra oönskad doft av råtta avföring och urin från genomsyrar ditt hem och för att hålla ditt husdjur friska och rena. Här är några tips på hur man rengör en råtta bur.

  • Ta råttan ut ur buren. Processen för desinfektion och rengöring ut ditt husdjur råtta bur kommer att börja med att ha din råtta utrymma lokalerna. Ta bort honom och placera honom i en innesluten plats. Tänk dig en låda eller en annan bur som den perfekta platsen för honom att vänta medan du rensa ut sin livsmiljö. Se till att placera sina favoritleksaker i hans tillfälliga livsutrymme att hålla honom sysselsatt och underhöll.
  • Städa upp buren. Använd gummi eller plasthandskar och börja samla alla skräp inne i buren såsom avföring, kasserad mat och spån. Placera dessa i en sopsäck och kasta ut det. Ta bort alla andra tillbehör samt såsom leksaker, mat och vatten rätter, och sängkläder.
  • Tvätta buren. När buren är fritt från skräp, ta med den till diskhon med rinnande varmt vatten och börjar tvätta den. Få en svamp och dränk den i en lösning bestående av vatten och flytande diskmedel. Torka hela den buren med tvållösning och skölj bort det med varmt vatten. Se till att ägna stor uppmärksamhet åt områden på buren med envisa rester från avföring eller kasseras mat. Scrub buren väl tills hela återstoden är borta. Vid denna punkt, skulle det vara bra om du kan tvätta alla tillbehör du bort från buren också.
  • Desinficera buren. Att desinficera buren, kan du använda en lösning bestående av blekmedel och kallt vatten. 1 del blekmedel och 1 del vatten kommer att göra. Blanda tills mättad och använda en svamp för att tillämpa den på buren. Efter ansökan, låt lösningen satt i ca 5 minuter innan du sköljer bort det med vatten. Se till att skrubba när du sköljer.
  • Torka buren. Efter allt, låt buren självtorka. När helt torr, placera buren tillbaka i sitt ursprungliga läge och sätt alla de tillbehör du bort och tvättas tidigare. Se till att dessa är alla torra liksom.

Nu när råttan buren är fräsch och ren

Hur att rensa ut en råtta bur. Ta råttan ut ur buren.
Hur att rensa ut en råtta bur. Ta råttan ut ur buren.

Nu när råttan buren är fräsch och ren, tillbaka ditt husdjur i hans nyligen rengjord bur och låta honom njuta av sin fräschör. Rengöring av buren bör göras en gång i veckan. Om du använder glas eller plast akvarier, då du kan behöva använda en annan rengöring lösning för det dock fortfarande processen densamma.