E2z

Hur övertyga din mamma att låta dig få ett husdjur

Om du vill få ett husdjur men din mamma ställs mot idén

Om du vill få ett husdjur men din mamma ställs mot idén, måste du tänka om din strategi. Att veta när man frågar och hur man be om något är nycklar till att få vad du vill. Om ditt hjärta är inställd på att få ett husdjur och du är beslutsam att du kan visa att du kan ta på sig ansvaret, läs vidare! Tänk på följande tips för att övertyga din mamma att låta dig få ett husdjur.

  • Bestäm vilken typ av sällskapsdjur du vill komma. Är det en hund eller katt som du vill? Kanske en hamster eller sällskapsdjur fisk. Var tydlig med vad du vill så du kan ta reda på vad du behöver göra för att förbereda dig och ta reda på mer om vad det tar att ta hand om det. Var realistisk.
  • Bedöma vilken typ av husdjur du kan hantera. Ju större husdjur, desto mer ansvar och tid det tar att ta hand om det. Om du bor i en lägenhet, ta reda på först om husdjur är tillåtna, såsom hundar. Se dig omkring och se om det kommer att finnas gott om utrymme för att sätta en bur, fishbowl eller för en hund att springa runt. Förvänta dig inte att få en schäfer om du bor i en lägenhet med ett sovrum. Det kanske inte är realistiskt. Dessutom, om du har en hel del i skolans verksamhet, kanske du vill ompröva skaffa ett djur som kommer att kräva en hel del av din tid och uppmärksamhet. Om du alltid är ute ur huset, kan du behöva få en fågel eller hamster, eller något mer lättskött än en fullvuxen hund.
  • Läs om sällskapsdjur. Du behöver forskning om vilken typ av djur du kommer att få. Specifikt, ta reda på vad du behöver för att mata den, och vilken typ av miljö det kommer att behöva. Om du har gjort din läxa på detta, kommer din mamma att inse att du menar allvar med detta husdjur när hon ser det arbete ni har vidtagit för att förbereda sig för det.
  • Gör dina sysslor. Du behöver tomte poäng med mamma och det bästa sättet att göra det är att visa hur ansvarig du är. Att ha ett husdjur är en hel del arbete, så du behöver för att visa mamma du kan göra ditt skolarbete, hjälpa till hemma och ändå ha tillräckligt med tid att ta på sig ett husdjur. Göra sysslor väl utan uppmanas kommer också att visa mamma att du är mer vuxen och kunna ta på sig mer ansvar.
  • Fråga på en bra tid. Inte bara blurt ut det. Timing är avgörande. Säg att du vill ha ett husdjur om du vet att din födelsedag eller jul kommer upp. Om din rapport kortet visar alla A är, kan det göra mamma mer benägna att ge dig vad du vill ha som en belöning. Be inte om det just när mamma går in genom dörren efter en lång dag på jobbet, eller när du vet att hon är trött eller cranky. Du kommer att få ett automatiskt nej bara på grund av dålig timing. Den kommer också att visas som om du funderat på att skaffa ett husdjur på ett infall.
  • Var beredd att kompromissa. Du kan behöva ta baby steg innan du hämtar husdjur du verkligen vill. Om mamma säger att du måste bevisa att du kan vara ansvarig genom att först ta hand om en hamster, ta det på! Se det som en testkörning innan valpen kommer.
Hur övertyga din mamma att låta dig få ett husdjur. Bestäm vilken typ av sällskapsdjur du vill komma.
Hur övertyga din mamma att låta dig få ett husdjur. Bestäm vilken typ av sällskapsdjur du vill komma.

Använd dessa idéer när du arbetar på din strategi och en dag, kan du bara få mamma att säga ja. Om allt annat misslyckas, be pappa att hjälpa din sak.