E2z

Hur ta hand om Tibetansk Terrier

Tibetanska Terriers är en hög energi

Tibetansk Terrier är en hög energi, utåtriktad hund som faktiskt inte är en medlem av Terrier familjen. De klassas närmare som en gård brukshund eller ett tempel hund. Tydligen européer namngav dem som de påmindes om Terriers hemma. De är en medelstora ras, med en lång, tjock, tjockt lager. Rasen är relativt sällsynt, och kan vara fast i färg, brokig, eller trefärgad. Här är några tips och tricks för att ta hand om din Tibetansk Terrier.

 1. Den tibetanska terrier har en tjock dubbel päls och måste tränas regelbundet. Det bör borstas varje dag. Om deras tjocka päls inte underhålls och vårdas, kommer den att förvandlas till en stor matta och måste rakas bort nära huden.
 2. Använd en lätt balsam eller detangling lösningen på pälsen när du borstar, det kommer att hjälpa till att ta bort tovor, och bidra till att förhindra nya tovor från att visas.
 3. Vid ungefär tio månader din tibetan valp kommer att gå igenom en kappa förändring från sin valp päls till sin vuxen päls. Under denna tid kommer du att ägna särskild uppmärksamhet åt grooming och kamning. Pälsen kommer mattan upp lätt och kräver extra omsorg.
 4. Om du inte har tid att brudgummen för tibetansk terrier själv, ta hand i att välja en grooming professionella som har viss erfarenhet av grooming denna ovanliga ras.
 5. Om den tibetanska päls är väl underhållna, kommer du att ha minimal utgjutelse.

 6. Kontrollera öronen regelbundet, och torka av med en mjuk trasa. Försiktigt plocka ut överflödigt hår med fingertopparna.

 7. Tibetanska terriers inte kräver täta bad. Om du bada dem för ofta, kommer det torka ut sin tjocka päls. Bada inte dem oftare än en gång varannan månad.
 8. Ta din hund till veterinären minst en gång per år för en checkup, shots rutin, och en hjärtmask test.
 9. Umgås och träna din tibetansk terrier medan han är fortfarande ung för att uppnå en väluppfostrad hund när han är äldre.

 10. Tibetanerna är en hög energi rasen, och bör därför ha möjligheter att utöva varje dag.

 11. Den tibetanska terrier är väldigt familjeorienterad och lätt att träna om du har hans respekt. Rasen kommer mycket hårt försöka behaga dig.
 12. Tibetanska terrier är en härdig ras, och är fria från många sjukdomar. Ett problem de tenderar att ha är känsligheten för loppor. Om ditt husdjur är klåda överdrivet, kontakta din veterinär.

 13. Denna terrier rasen är en kraftfull hoppare, och kan hoppa upp till två gånger sin höjd. Om du håller din Tibetansk Terrier i en kennel, eller inhägnat område, ta extra försiktighetsåtgärd att stängslet är lång nog eller har en topp.

Tibetanska Terriers är en oberoende

Hur ta hand om Tibetansk Terrier. Den tibetanska terrier har en tjock dubbel päls och måste tränas regelbundet.
Hur ta hand om Tibetansk Terrier. Den tibetanska terrier har en tjock dubbel päls och måste tränas regelbundet.

Tibetanska Terriers är en oberoende, intelligent, lätt-tåg ras. De är en mild, varm och tillgiven husdjur. Leta efter en seriös uppfödare att köpa din nya valp från. Leta efter valpar som är utåtriktad och vänlig. För bästa resultat bör du välja en valp som har socialiserade med människor eftersom det föddes.