E2z

Hur ta hand om en tekopp maltesiska

Maltesiska hund är en del av "leksak hundar" rasen

Maltesiska hund är en del av "leksak hundar" rasen. En standard maltesiska hund är redan liten, lastvikt området är ca 4 - 8 pounds. Dock är en ny trend nu att sälja vad som kallas en tekopp maltesiska. Denna typ av hund är ännu mindre än den vanliga maltesiska.

Extra försiktighet krävs om du har en tekopp maltesiska grund av dess storlek. Nedan är några saker att tänka på när du tar hand om den här hunden.

  1. Ta din tekopp maltesiska ut på en promenad så ofta som ditt schema tillåter. På så sätt kommer han inte att bli uttråkad särskilt om ditt hem inte är rymlig. Se till att han är ett koppel så att du vet var han är hela tiden.
  2. Träna ditt husdjur. Potträning är ganska utmanande eftersom det sägs att den maltesiska som ras är svårt att housetrain. Ha tålamod och konsekvent. Grundläggande lydnadsträning är också ett måste. Andra former av träning han behöver är lådan, koppel och halsband utbildning.
  3. Groom din Tekopp Maltese ordentligt. Hans långa päls behöver borstas varje dag med en stål-tand kam eller en pin borste. Se till att ta bort den toviga pälsen. Du kan knyta håret på hans huvud för att hålla den borta från hans ögon. Annars, trimma håret. Bada honom när det behövs med en god kvalitet schampo och balsam för långt vitt hår. Svep in honom i en handduk efter bad blåsa torka håret. Håll naglarna korta. Rengör öronen samt runt ögonen. God tandvård är nödvändig liksom. Borsta tänderna med tandborste och tandkräm avsedd för hundar. Kolla efter tecken på tandsten, dålig andedräkt eller ohälsosamma tandkött.
  4. Schemalägg besök hos veterinären ofta. Sedan Tekopp maltesiska hund är inte en vanlig avel, kommer han att behöva se veterinären oftare för kontroller. På grund av hans, kan han vara mer benägna att hjärt-och lungproblem och andra organsystem tillhörande medicinska frågor. Se till att han inte är undernärd. Leta efter tecken som allmän svaghet, vattnig avföring och ytlig andning. Ta med din tekopp maltesiska till veterinären omedelbart om du ser dessa tecken.
  5. Titta var du går. Var försiktig och se vart du ska så att du inte snubblar över hunden, mycket mindre steg på honom. Denna mindre version av den vanliga maltesiska har sköra ben. Du kan lätt skada honom eller ens orsaka hans död.
  6. Uppmuntra inte din tekopp maltesiska att hoppa ner från höga platser. Istället ger din hund med en ramp eller steg går upp och ner höga platser.
  7. Håll honom borta från små barn. Oavsett hur många gånger du förklara för ett litet barn att din tekopp maltesiska behöver extra varsam hand, på grund av spänning eller klumpighet, kan barnen allvarligt skada ditt husdjur.
Hur ta hand om en tekopp maltesiska. Ta din tekopp maltesiska ut på en promenad så ofta som ditt schema tillåter.
Hur ta hand om en tekopp maltesiska. Ta din tekopp maltesiska ut på en promenad så ofta som ditt schema tillåter.

Tekopp maltesiska är inte riktigt godkänt av bästa hund sammanslutningar i USA och Storbritannien eftersom det är bara en beskrivning av storleken på den maltesiska. Det har talats om oetisk uppfödning av små hundar av oansvariga uppfödare. Oavsett om hunden du har oetiskt har fötts eller han är bara minstingen i sin kull, behöver din tekopp maltesiska alla anbud kärleksfull omsorg du kan ge honom. Var försiktig med honom och kom ihåg att oavsett vad hur stor eller liten han är ditt husdjur bör behandlas som en del av din familj.