E2z

Hur berätta om din hund är uttorkad

Alla hundar är söta

Alla hundar är söta, roliga kärleksfull, lojal och skyddande av sina ägare. Även om vissa av dem är ganska fogliga, många hundar är lekfull och hyperaktiva. Oavsett deras temperament och föredragna livsstil, är det viktigt att du alltid lämna en skål full med rent vatten för din hund varje dag. Din lurviga lilla pooch älskar ju att köra och det finns inget bättre än en stor klunk vatten för att släcka sin törst på en varm sommardag. Men vad händer om det inte finns något vatten för din hund att dricka? Många människor, särskilt de arbetande sådana, alltid misslyckas med att inse hur den ständiga tillgången på vatten är avgörande för en hunds hälsa.

Utan vatten

Utan vatten, kommer din hund börjar att dricka någon vätska att han kommer att se (även de smutsiga. Om inte, kommer han att drabbas av extrem törst. Smutsigt vatten kan orsaka bakteriell infektion, som vanligtvis förknippas med svaghet, kräkningar, lös vokal, feber och aptitlöshet. Om du alltid låta din hund gå om sin dag utan ordentlig vätskeintag, kan han redan lider med uttorkning. Detta är ett mycket allvarligt medicinskt problem som kan leda till ödesdigra resultat om den inte behandlas omedelbart. Läs vidare för att lära sig mer om hur man berättar om din hund är uttorkad eller inte.

  1. Brist på energi. Det är mycket ovanligt för en hund att ligga ner hela dagen och inte röra sig. Mer så när efter kalla honom, är den enda uppmärksamhet som du får en svag vicka från svansen. Om du märker en tydlig försämring av ditt husdjur energinivå, det måste vara något väldigt fel. Även om detta inte automatiskt bevisar det faktum att din hund är uttorkad, är detta en viktig faktor som du måste se upp för.
  2. Aptitlöshet. Kolla nu om han äter normalt. Om du ser att hans skål är fortfarande full med mat, prova att ge honom hans favorit goodie. Din hund är verkligen sjuk om han inte vika när du erbjuder honom behandling. Du bör vara orolig och borde veta vad som orsakar detta.
  3. Torra ögon. Undersök din Pooch ögon. Finns det fukt i det eller är det helt torrt? Torra och insjunkna ögon kommer att låta dig veta om din hund är uttorkad.
  4. Torr mun och tunga. Granska munnen och tungan. Dubbelkolla om du kommer att se normala slobbery munkorg som du så älskar. Om du upptäcker att allting är torrt, även de inre och yttre skikten av munnen vävnader, är din hund verkligen uttorkad!

Där har du det

Hur berätta om din hund är uttorkad. Alla hundar är söta.
Hur berätta om din hund är uttorkad. Alla hundar är söta.

Där har du det! Följ bara dessa enkla men mycket effektiva åtgärder för att avgöra om din hund är för tillfället uttorkad eller inte. Detta är något som du måste ta på största allvar, annars kan det eskalera till en mycket farlig medicinsk angelägenhet. Det är mycket viktigt att du alltid lämnar rent vatten varje dag. Om din hund är en stor drinker, se till att du ändrar det minst två gånger om dagen. Det är väldigt lätt att göra så se till att du gör denna uppgift konsekvent. Detta kan förhindra att din hund från att bli uttorkad igen. Lycka till!