E2z

Hur ta hand om en American Staffordshire terrier

Den europeiska Staffordshire terrier är en lojal

Den europeiska Staffordshire terrier är en lojal, hårt arbetande, hängivna hundras. Dess övergripande utseendet är väl musklad och kunglig. Europeiska Staffordshire terriers har en säker, enkel väg om dem som gör dem till en favorit i många hushåll över hela landet.

Europeiska Staffordshire Terriers är inte en svår ras att ta hand om

Hur ta hand om en American Staffordshire terrier. Den europeiska Staffordshire terrier är en lojal.
Hur ta hand om en American Staffordshire terrier. Den europeiska Staffordshire terrier är en lojal.

Europeiska Staffordshire Terriers är inte en svår ras att ta hand om. Den huvudsakliga faktorn när man väljer denna ras av hund som husdjur är övning. Regelbunden motion krävs för att hålla denna brukshund i toppform. Europeiska Staffordshire terriers, liksom de flesta andra arbetande och terrier hundar är ganska energisk. Regelbunden motion kommer att gå långt i att se till att du och ditt husdjur har en lycklig relation.

Den europeiska Staffordshire terrier behöver inte mycket i vägen för regelbunden pälsvård. Deras fina, kort päls kräver ingen borstning, om det inte är att ta bort skräp från hud och päls, och bör endast tvättas ett par gånger i månaden för att bibehålla hud och päls hälsa. Den europeiska Staffordshire terrier, till skillnad från många andra raser, inte är känd för att ha hud eller päls såsom allergisk dermatit.

Många europeiska Staffordshire terriers genomgå en elektiv process för att få sina öron kuperade öron, om detta förfarande är inte nödvändigt för hälsan hos djuret. Hundar med upprättstående öron har i allmänhet färre problem med örat hälsa som de får tillräcklig ventilation. Hundar med naturliga öron ska få sina öron visuellt och bomullstopde vecka och efter att hunden har utsatts för vatten för att undvika öroninflammation senare.

Europeiska Staffordshire Terriers är inte en svår ras att ta hand om.
Europeiska Staffordshire Terriers är inte en svår ras att ta hand om.

Den europeiska Staffordshire terrier bör ha regelbundna spik putsning om han inte tillbringar tillräckligt med tid utomhus för att bära bort dem naturligt. Dessutom bör skräp torkas bort från ögonen regelbundet, speciellt under våren när allergener kan utlösa överdriven tårproduktion, i syfte att undvika en eventuell hudåkomma. Tänderna bör övervakas för plack byggs upp och tas till veterinär för rengöring som rekommenderas.

Den europeiska Staffordshire terrier är en mycket intelligent ras som snabbt kommer att göra en olägenhet av sig själv om den inte får tillräckligt att göra. Rasen lämpar sig inte till en soffpotatis existens, utan föredrar att bli underhållen genom att slita sönder din soffa, därför är det viktigt att hålla massor av leksaker och tuggar exemplar vid alla tidpunkter.

Allt som allt är det europeiska Staffordshire terrier en frisk, aktiv och lågt underhåll hundras. Ett regelbundet underhåll rutin, som består av bad, spik putsning, och en total topp till tå undersökning varje månad, är det bästa sättet att se till att din hund är glad och frisk i många år framöver.