E2z

Hur man tränar en beagle inte yla

Beagle har en tendens att avge ett högfrekvent tjut när de känner starka känslor som spänningen i jakten eller ensamhet för sin herre. För att förhindra den från att skramla öronen, måste du lära din beagle inte yla.

Hur man tränar en beagle inte yla. Tillrättavisa honom när han börjar tjuta.
Hur man tränar en beagle inte yla. Tillrättavisa honom när han börjar tjuta.

Här är stegen för att lära din beagle inte yla.

  • Tillrättavisa honom när han börjar tjuta. Upprepa säga "NEJ!" med en bestämd röst och stirra rakt på honom. Direkt ögonkontakt fastställer din dominans över honom i förpackningen hierarkin, vilket gör honom likelier att lyda dig. Du kan också välja en annan singel-ordet kommando, som "Tyst!", Men se till att använda detta ord konsekvent. När han slutar tjuta, belöna honom med en behandling och påkostade beröm.
  • Överraska honom med ett högt ljud för att skrämma honom ur tjuta. Ett larm eller klappar nära hans ansikte kommer att överraska honom och få honom att sluta tjuta. Fortsätt att utsätta honom för denna obehagliga men ofarliga behandling tills han slutar tjuta. Om beagle kvarstår använder högre och högre former av distraktion för att skrämma honom. Notera dock att han kan lära sig att bara tjuta i din frånvaro.
  • Ta bort så många resonerar för hans ylande som du kan. Bli av med oönskade skadedjur i ditt hus om de orsakar försämring i din hund, eller ge en följeslagare för honom för att hindra honom från att bli ensam. Om orsakerna är utanför din kontroll, lista ner dem och spåra datum, tider och villkor när de inträffar. När du räknar dessa orsaker igen, distrahera hunden med aktiviteter som kommer att ta hans sinne off ylande, som att spela eller trimning.
  • Var konsekvent i din träning. Se till att du omintetgöra alla hans ylande utan din närhet. Reagera oregelbundet kommer att förvirra om vad du vill och kommer att kunna ansluta din träning till hans buller. Du bör också värva medlemmar i ditt hushåll för att tillrättavisa honom när han ylar i deras närvaro.
  • Överväg kastrering av beagle. En un-kastrerade örnen kommer att vara mer benägna att yla jämfört med kastrerade eller kvinnliga beaglar. Ta honom till veterinären innan han utvecklar vanan så att du inte kommer att ha problem med honom fortsätter det efter kastrering.
  • Överväg att använda ett anti-bark krage. En anti-bark krage är en krage fäst med en anordning som behandlar en liten mängd straff när en hund skäller, t.ex. en smärre chock eller ultraljudsbrus anpassade till hundens hörsel. Denna enhet fungerar lika bra för ylande och inte skada hunden, bara reta honom. Du kan köpa kragen på stora djuraffärer över hela landet eller på nätet.
  • Överväga att äga en annan hundras. Medan vissa beaglar aldrig utveckla en vana eller ylande, andra kommer aldrig att bli botade av det. En lugnare hundras kan vara mer lämpade för dina ömtåliga öron eller känslig stadsdel.

Börja anti-ylande behandlingen så fort du upptäcker honom utveckla denna vana. Ju tidigare han växer ur den, desto mindre svårt det är att träna honom.