E2z

Hur att trimma en Labradoodle

Om du letar efter en söt hund

Om du letar efter en söt hund, är en labradoodle ett utmärkt val. Labradoodle är en korsning mellan en fullvuxen labrador och en pudel. En labradoodle kan uppvuxna vara en fullvuxen, såsom storleken av en labrador eller en miniatyr storlek, såsom storleken av en pudel.

Hur att trimma en Labradoodle. Börja med att borsta din labradoodle päls.
Hur att trimma en Labradoodle. Börja med att borsta din labradoodle päls.

Labradoodle är ett bra val för människor som har allergier mot hund hår. Mer så, Labradoodles är mycket bedårande. Labradoodles kräver regelbunden trimning att göra pälsen växa frisk och för att förhindra håret falla.

Din labradoodle ska uppleva det första är grooming på sin sjunde månaden. Du kan ta din labradoodle till ett husdjur groomer eller du kan välja att göra det trimma på egen hand. Du kommer att behöva en bred tand hund borste, gallring saxar, ett par grooming sax och en kort blad rakapparat. När du har alla verktyg som du behöver, så är du redo att ge din labradoodle sin första trimning.

  • Börja med att borsta din labradoodle päls. Se till att du använder en bred tand borste för att förhindra håret att trassla upp. Om din hunds päls är för tjock, använder gallring saxar för att minimera tjockleken. Använd pensel och beräkna hur mycket hår du vill klippa ut.
  • Skär de hårstrån som är runt ditt husdjur öra. Var noga med att inte råkar skära igenom ditt djurs öron. Använd en rakapparat för de hårstrån som är på undersidan av ditt husdjur öron. För ett snyggare utseende, kan du trimma också det hår som växer på utsidan av ditt husdjur öron.
  • Om din labradoodle är manlig, kan du låta ditt husdjur att ha ett skägg-liknande hår runt nosen. Låt det växa längre men se till att du trimma den ibland för att göra tillväxten längd lika.
  • Hjälp din labradoodle se klart genom att trimma sitt hår runt ögonen. Mest labradoodle ägare hålla håret ovanför djurets ögon längre än nedan. Arbetet med hår som växer runt läpparna.
  • För ditt husdjur bröstet, använd dina gallring saxar för att minimera tjockleken. Paws bör förbli ren. Päls runt tassarna kan orsaka smuts samlas, så se till att du regelbundet ge ditt husdjur tassar lite trimning.
  • Slutligen, använd rakapparaten för ditt husdjur bakkvartsparter med kort blad rakapparaten. Använd sax för att klippa svansen päls, igen, bör du vara noga med att inte skära din hunds hud. Lämna lite kort hår på spetsen av svansen.
  • Labradoodle är i allmänhet vänliga husdjur, som sådan, du kommer inte finna det svårt att lugna ditt husdjur. Kontrollera även att du ger enstaka behandlar under processen för att göra upplevelsen givande för din hund. Om din labradoodle visar dåligt humör på första försöket, försök att se en professionell groomer.

När trimma din labradoodle hår

När trimma din labradoodle hår, är det bäst att säkra ditt husdjur med ett koppel för att minimera risken för ditt husdjur som kör överallt. Håll dig fri från mattor, eftersom du kommer att finna det svårt att dammsuga strån som sticker med mattan. Städa upp röran genom att sopa golvet och bortskaffande håren.