E2z

Hur man behandlar hund Cushings sjukdom: hund sjukdom

Lär dig mer om problem hund hälsa som är symptom på denna sjukdom

Hund Cushings sjukdom (Canine hyperadrenokorticism) kan antingen anslutas till steroidbehandling eller en mikroskopisk hypofysen eller binjurarna tumör som förekommer hos medelålders eller äldre hundar. Denna sjukdom är också vanligt i djur som har diagnostiserats med diabetes och pankreatit, eftersom Cushings sjukdom innebär produktion av kortisol, vilket påverkar produktionen av insulin.  

Hur man behandlar hund cushings sjukdom: hund sjukdom. Om cushings sjukdom är iatrogen.
Hur man behandlar hund cushings sjukdom: hund sjukdom. Om cushings sjukdom är iatrogen.

Symptom på sjukdomen är vanligen märkbara. Hunden kommer att ha en ökad törst, vilket leder till en ökning av urinproduktion och urin olyckor i rumsren husdjur. Åtföljer detta ökad törst kan vara en ökning av hunger, vilket leder till viktökning.

Fysiska förändringar är vanliga också. Ofta kommer han att utveckla en märkbar pot-buk som är saggy och uppsvälld. Han kan ha en förlust av muskel och huvudet kommer att vara beniga och skalle-liknande utseende. Det är vanligt att hunden ska bli slö och ovillig att hoppa på möbler. Du kan märka andra hälsoproblem som överdriven flämtande, håravfall, en mattare päls och allt ömtålig hud. Det kan också finnas kramper och en känslighet för infektioner. Se alltid till att du ger den bästa möjliga vården hund hälsa på din pooch. Ha en betrodd veterinär i närheten så att du kan ställa alla dina frågor så fort som möjligt.

När en hund uppvisar en kombination av dessa symtom, bör han föras till sin veterinär som kommer att diagnostisera problemet:

Lär dig mer om problem hund hälsa som är symptom på denna sjukdom. Stoppa användningen av kortison.
Lär dig mer om problem hund hälsa som är symptom på denna sjukdom. Stoppa användningen av kortison.
 1. Veterinären kommer att utföra en fysisk undersökning, letar efter fysiska symptom.
 2. Blodprover kommer att tas, vilket kan visa en ökning av leverenzymer, kolesterol och blodglukos - alla tecken på denna sjukdom.
 3. Veterinären kan beställa urinanalys, vilket kan visa höga nivåer av protein i urinen.
 4. Diagnostiskt arbete kan även innefatta röntgen eller ultraljud för att leta efter en förstorad lever, förstorade binjurar eller förtvinade binjurarna.

Din veterinär kommer att bestämma en lämplig behandling rutten baserat på hundens allmänna hälsa och vilken typ av Cushings sjukdom - binjurarna, hypofysen eller iatrogen.

 1. Kirurgi kan anses vara en bra alternativ om sjukdomen orsakas av en binjure tumör. Denna tumör kommer att tas bort tillsammans med den påverkade binjuren. Om sjukdomen orsakas av en hypofysen tumör, kommer ingen operation rekommenderas eftersom dessa tumörer är små, växer långsamt och den enda skada de gör är att överstimulerar binjurarna.
 2. Strålning anses för hypofysen macroadenomas eller hypofystumörer, för att minska deras storlek och lindra eventuella neurologiska symtom. Denna behandling är mycket dyr och kräver användning av anestesi.
 3. Om Cushings sjukdom är iatrogen, därefter behandling inkluderar stoppa användningen av kortison orsakar tillståndet. Denna avbrytande måste ske långsamt. Anledningen till kortison som ordineras kan återkomma, orsakar mer problem. Detta tillstånd kan också orsaka skada på binjurarna som kan kräva behandling också.
 4. Läkemedelsbehandling används för att behandla båda typerna av tumörer.
  • Lysodren är ett läkemedel som administreras en eller två gånger i veckan under återstoden av hundens liv. Detta läkemedel har biverkningar såsom aptitlöshet, kräkningar, diarré, muskelsvaghet och trötthet samt Addisons sjukdom, vilket gör att kortisolnivåer att sjunka under normala nivåer.
  • Ketokonazol ges till hundar som inte tål Lysodren. Ketokonazol är en dyr oral antimykotisk medicinering ges dagligen. Den enda biverkan av denna medicin är att undertrycka hormon produktion.

Prognosen för hundar diagnosen Cushings sjukdom beror på om behandlingen ges.

 • Om ingen behandling ges, är prognosen dålig, och hunden vanligtvis dör.
 • Om behandlingen ges, kommer symtomen försvinner helt från 4 till 6 månader. Överdrivet drickande och ätande är oftast de första symptomen att försvinna. Efter rätt behandling kan hunden leva många år till.