E2z

Hur ta hand om råttor och möss

 1. Råttor och möss gör bäst i en "REPTILE" bur - som ser ut ungefär som ett akvarium med en glidande maskstorlek topp. Denna typ av bur är lätt att fylla med spån, lätt titta igenom och se mus / råtta leker inne (alla glas), lätt att nå in och fånga din gnagare, och lätt att sätta leksaker i som hjul för dem att spela med . Det finns inga skarpa kanter för möss och råttor för att bli skadad på, och gott om utrymme för dem att bygga stora "fort" gjorda spån.
  • Skaffa en 10 gal till 15 gal REPTILE bur för en mus. (Två möss kan bur tillsammans, men för nya ägare rekommenderar jag börjar med bara en - möss kämpar och det är hjärtskärande att höra dem skrika och gnissla). Kontrollera att buren kommer med en topp.
  • En råtta behöver en 15 till 20 gal (eller större) reptil bur med en topp. Buren är lätt att ställa upp med spån på botten och hjulet, leksaker, mat skålen allt klart på topp, varhelst det är mest bekvämt för dig att komma till dem.
 2. Skaffa en vattenflaska som är gjord för små gnagare och hänger på sidan av buren, men kommer fortfarande låta den övre delen av buren nära. Kontrollera att du kolla vattnet varje dag och knacka bollen i slutet för att vara säker på att det fortfarande dispensering vatten. Ibland spets vattenflaskan blir gummerade upp med mat och det kommer sluta låta vattenflödet. Fyll den när det blir att vara halvtomt eller så - inte vänta tills det är helt tomt. Vattenflaskor arbetar på en gravitationsmatning - ju mer vatten som är att trycka ner det då lättare är det för att gnagare att dricka.
 3. En liten matskål är trevligt men inte nödvändigt.
 4. Mat (exakt vad att mata dem jag har diskuterat i en annan artikel på denna webbplats). Mata din mus bara så mycket mat som det kommer att äta i en eller två dagar. Annars blir ogiltiga och trampas ner av din gnagare och vem vill äta det? Om du inte har en matskål det är ok att sätta maten direkt på spån - men placera den i hörnet där mus eller råtta är mindre sannolikt att uträtta sina behov på den.
  Hur ta hand om råttor och möss. Råttor och möss gör bäst i en "reptile" bur - som ser ut ungefär som ett akvarium med en glidande maskstorlek topp.
  Hur ta hand om råttor och möss. Råttor och möss gör bäst i en "reptile" bur - som ser ut ungefär som ett akvarium med en glidande maskstorlek topp.

  Jag rekommenderar inte mata råttor (eller möss) från händerna - de kommer att få vänta något varje gång och kan bita i sitt sökande efter mat. Mat ska vara i deras matskål och händerna är sin resa ut ur buren för prospektering.

 5. Få din mus eller råtta ett hjul för att utöva. Leksaker som kartong mitt i en toalettpapper rulle, eller en liten låda med hål för "dörrar", för dem att krypa igenom kan också underhålla din gnagare. Ta din råtta ut varje dag för att leka med den, om det är möjligt. Ju mer du hantera det Tamer blir det. Möss behöver inte komma ut varje dag för att få motion och aktiviteterna.

  När plocka upp ditt husdjur, försök att skopa upp under dess mage i din hand.

  Skaffa en vattenflaska som är gjord för små gnagare och hänger på sidan av buren. Mat (exakt vad att mata dem jag har diskuterat i en annan artikel på denna webbplats).
  Skaffa en vattenflaska som är gjord för små gnagare och hänger på sidan av buren. Mat (exakt vad att mata dem jag har diskuterat i en annan artikel på denna webbplats).
 6. Du behöver spån för botten av buren. Furu eller ceder spån som komprimeras till en tung kub är den trevligaste och billigaste.
 7. Rengör mus eller råtta bur så ofta som det behövs. Vissa gnagare är Messier än andra - du måste följa din näsa för att avgöra när detta måste göras. Helt enkelt be någon hålla din gnagare, ta bort alla tillbehör från buren och häll spån i en sopsäck. Du kan tvätta insidan av reptil bur med tvål och vatten. ANVÄND INTE Windex på insidan. Om du vill ge din gnagare ett bad när du rengör sin bur kan du fylla diskbänken med varmt vatten och låta dem få ett dopp. Plocka upp dem och torka dem försiktigt med en handduk innan du lägger dem tillbaka till deras rena bur.

Njut av dina små lurviga vänner!