E2z

Hur man känner igen ett rådjur chihuahua

Rådjur Chihuahua är en typ av hundras som anses av ett antal personer som den ursprungliga Chihuahua rasen. Idag känner den europeiska Kennelklubben inte rådjur Chihuahua. Enligt Europeiska Kennelklubben bör den verkliga Chihuahua har ett äpple formad huvud och bör vara liten och lätt. Om du vill veta om du har en hjort Chihuahua eller inte, här är några saker som du måste tänka på.

Hur man känner igen ett rådjur chihuahua. Vet historia rådjur chihuahua.
Hur man känner igen ett rådjur chihuahua. Vet historia rådjur chihuahua.
  • Vet historia rådjur chihuahua. Först av allt bör du veta att förespråkare och förespråkare för rådjur chihuahua dessa hundar som de verkliga Chihuahuas. Även om AKC inte erkänner denna hundras är dessa hundar ska vara de verkliga förfäder till de gemensamma Chihuahuas som finns i dag. De första rådjur Chihuahuas hittades i Maya länder där de hålls av adeln som hand warmers och warmers säng. De var uppvuxna med andra små hundar från Asien, som reste till Maya mark genom landet broar som fortfarande var närvarande för tusentals år sedan.
  • Kroppsstorlek. Därefter bör du veta att den typiska rådjur Chihuahua kommer att stå upp till en fot lång för män, och upp till tio inches till tolv inches för kvinnor. Dessa gör lätt rådjur Chihuahua en mycket större hundras än den typiska Chihuahua. Och medan Chihuahua som är erkänd av Europeiska Kennel Club är bara sex pounds i vikt, kan dessa rådjur Chihuahuas väger mycket mer. Vissa kommer även väga upp till tjugo pounds eller mer. Dessa hundar har också en renare nos och en Bobble Head. De har ibland mycket långa trynen.
  • Hälsa. Skillnad från den typiska Chihuahua som är erkänd av Europeiska Kennelklubben är denna hund faktiskt mycket frisk och har mycket få sjukdomar och krämpor. På grund av den lätta kroppen på hunden, är det säkert från skelettsjukdomar såsom höftledsdysplasi. Den har också en mycket stark känsla för lukt och syn och dessa hundar gör för stora gnagare jägare. Rådjur Chihuahua är känd för att leva upp till 20 år. Deras långa livslängd gör dem idealiska för människor som söker långsiktiga husdjur.
  • Temperament. Slutligen har hjort Chihuahua även temperament och attityd som är helt annorlunda än attityden hos typiska Chihuahua. Medan den typiska Chihuahua är mycket snobbig och oftast tycker om att interagera bara med sin ägare, är rådjur Chihuahua mycket vänliga och kan interagera med andra människor och med andra hundar. De också har inget emot att dela sina ägare med andra hundar. Dessa hundar är också mycket lekfulla och mycket bra husdjur för stora familjer. Det enda som de anhöriga till hundar måste komma ihåg är att hundarna är fortfarande ganska litet och försiktighet bör iakttas när man sitter bredvid dessa hundar. Rådjur Chihuahua gillar att gosa i varma områden såsom sängar och stolar, och kan få satt på.

Med dessa i åtanke, bör du kunna känna igen om du har ett rådjur Chihuahua eller inte. Även om AKC inte erkänner denna typ av ras, de är stora hundar som kommer att hålla dig sällskap under en mycket lång tid.