E2z

Hur ta hand om din gravida hund

8 enkla steg för att göra din hunds graviditet en vind


Alla tecken har pekat på graviditet. Din hund har förlorat sin aptit, förändrat beteende, visade en minskning i energinivå, fick en super aptit och gått upp i vikt. Kanske du tog henne till veterinären, där ett ultraljud utfördes och visade att, mycket riktigt, hon bär en kull valpar. Så, nu vad gör du?

Steg 1

Besök veterinären, om du inte redan har.

Ha en veterinär som du litar på att undersöka din hund. De bör kunna berätta med en enkel känsla i magen om din pooch är gravid. Om det är fortfarande tidigt, så det finns enkla lösningar som garanterar om du har en kull på vägen.

Medan du väntar, se över de sällskapsdjur graviditet broschyrer på veterinären kontor. Detta kan ge dig några idéer för ditt hem.

Räkna ut om du har råd att ha flera husdjur eller om du vill låta andra njuta av dem. Din veterinär kommer att ge dig bra tips på hur du enkelt hantera ditt beslut.

Steg 2

Inga tillskott.

När människor bli gravid, börjar de komma att dra nytta av vitamintillskott. Du bör inte ge din hund kosttillskott. Den förändring i kost delen och frekvens (nämns senare) kommer att tillhandahålla hälsosam intag av näring. Ytterligare vitaminer (särskilt kalcium) i din hunds kropp kan orsaka problem under och efter graviditeten.

Om din veterinär rekommenderar ett tillägg, sedan göra en del forskning innan du lämnar den till din hund. Det finns andra sätt att se till att din pooch får en tillräcklig mängd näringsämnen i sin kost.

Steg 3

Första månaden - rutin kost:

Hur ta hand om din gravida hund. Besök veterinären, om du inte redan har.
Hur ta hand om din gravida hund. Besök veterinären, om du inte redan har.
  • Hon kan uppleva en ökad aptit, så det är viktigt att du låter henne extra mat.
  • Måttlig hennes intag. Snabb ätande är känt för att leda till framtida hälsoproblem som kan påverka valparna.
  • Om hon äter större mängder snabbt, göra tätare måltider vid mindre mängder. Detta kommer att säkerställa en hälsosam måltid och matsmältning. Kom ihåg att hon nu matar mer än bara sig själv.

Steg 4

Efter de första 30 dagarna:

Du bör byta ditt pooch över till ett valpfoder diet. Försök att gradvis minska henne till den nya dieten under några dagar. Valpfoder har gott om näring för att tillgodose din hunds behov. Det ger också extra kalorier för att ta hand om de små.

Ha alltid rikligt med vatten tillgänglig för din hund. Graviditet kräver stora mängder vätska, och din hund behöver för att stanna hydratiserade.

Steg 5

Motion är fortfarande viktigt.

Även om din pooch inte är gravid bör hon får alltid massor av regelbunden motion. Ta inte henne att springa ett maratonlopp, men ger gott om speltid. Ta henne på dagliga, icke-uttömmande promenader och spendera tid att spela utanför.

Allt eftersom graviditeten framskrider ska du fortsätta promenader. Dock bör de promenader förkorta successivt. 30 minuter eller mindre är perfekt för en gravid pooch. Varaktighet och intensitet bör förkortas eftersom graviditeten fortskrider.

Steg 6

Vaccinera som rekommenderas av din "betrodd" veterinär.

Det bör inte vara en generalisering grund av svårighetsgraden av efterdyningarna. Jag har hört veterinärer rekommenderar detta som en allmän praxis att personer över telefon! Inte acceptabelt. Din veterinär bör undersöka din gravida hund innan någon remiss behandling, speciellt innan medicinering rekommenderas.

Vaccinera innan avel normalt inte leda till komplikationer, eftersom de skärpta antikroppar kan överföras från mor till valp. Vaccinering under graviditeten, kan emellertid orsaka leverans komplikationer och eventuellt abort.

Steg 7

8 enkla steg för att göra din hunds graviditet en vind. Första månaden - rutin kost.
8 enkla steg för att göra din hunds graviditet en vind. Första månaden - rutin kost.

Närmar leveransdatum:

  • Du ska börja ta din poochs temperaturen ofta en vecka innan hennes förfallodagen. Detta vad vissa människor har ett problem med eftersom temperaturen bör tas rektalt.
  • Håll en enkel logg över hennes dagliga temperaturen så att du kan följa hennes hälsa. En normal temperatur kommer att vara mellan 100 till 102,5 grader Fahrenheit.
  • Ungefär 24 timmar innan din pooch går in i arbete, kommer hennes rektal temperatur släppa två eller flera examina. Annullera middag planer, det ser ut som du är på väg att leverera valpar!

Steg 8

Privat, avskild och bekväma:

  • Börja förbereda en plats för dig husdjur att ha sina valpar. En låda, känd som en "valplådan", är ett bra ställe att börja. Lådan ska ha sidor höga nog så att valparna inte kan läcka ut, medan modern bör kunna säkert stänga lådan. Täck botten av lådan med gamla handdukar och filtar för att göra det bekvämt för din pooch.
  • Många uppfödare föreslår att du gör en avsats nära botten av lådan. Hyllan ger skydd för valparna ifall mamma av misstag lägger på dem.
  • Det är naturligt för en kvinnlig hund till "boet" innan hon levererar, så var uppmärksam på alla andra områden runt huset där hon kan gå. Få henne bekant med valplådan, så att hon inte kommer att vara rädd när det är dags.

Du har bekräftat att ditt husdjur är gravid. Tecknen finns där och veterinären verifierade förekomsten av små. Det finns inte mycket du kan göra under den första månaden av din hunds graviditet. Hon ska stanna på samma diet och fortsätta att utöva. Allt eftersom graviditeten framskrider, kommer hennes födointag ökar och hennes kost bör byta till valpfoder.

Kom ihåg, aldrig personligen förskriva kosttillskott eller ge vaccination till gravida valp, eftersom detta kan leda till komplikationer. När tiden kommer nära, hjälpa din hund att förbereda genom att skapa en bekväm leverans plats. Genom att kontrollera sin temperatur dagligen, kommer du att veta när valparna är på väg!