E2z

Hur man väljer en labrador retriever

Labrador Retriever är en smart och underbar hund att äga

Labrador Retriever är en smart och underbar hund att äga. De är alltid redo att spela, hämta eller simma. Labs är också vänner till alla, och göra fantastiska sällskapshundar, rikt-hundar, hundar terapi och sök-och-räddningshundar. Labrador retriever har ett vänligt temperament och en kärleksfull natur. På grund av sin höga aktivitetsnivå, Labrador retriever behöver massor av "hands-on" uppmärksamhet från sina mänskliga ägare.

  • I valet av en Labrador Retriever, först måste du bestämma om du letar efter ett husdjur, sällskapshund, en show hund eller en jakthund. Visa hundarna är uppfödda för att ha perfekt konformation. Jakt eller fält hundar inte föds upp för deras utseende men strängt på sin arbetsförmåga. Men båda dessa typer gör fortfarande stora följeslagare husdjur. De flesta människor som tittar på en Labrador strikt som ett husdjur kommer att föredra den avslappnade temperament av showen-uppfödda Labrador Retriever.
  • Nästa sak du vill vara säker på när man väljer en Labrador Retriever är att kolla med uppfödaren eller ägaren om höftledsdysplasi. Professionella uppfödare har fött upp denna smärtsamma åkomma ur sina blodslinjer. Röntgen kan tas av höfterna och bäckenet för att avgöra om Labrador Retriever du väljer har detta tillstånd. I grund och botten huvudet av lårbenet inte riktigt in i höften uttaget.
  • Om du väljer en Labrador Retriever valp, överväga sin aktivitetsnivå, hur han interagerar med sina bröder och systrar, och hur han reagerar runt människor. Se till att valpen har fått sin första runda av vaccinationer.
  • Undvik Labrador Retriever valpar som verkar blyg runt folk. Vill dock inte blanda ihop valpens försiktighet om tillvägagångssätt för blyghet. Labrador valpar värma oftast upp till nya människor efter en kort tid.
  • Titta på uppfödarens vuxna hundar. Detta kommer att ge dig en god uppfattning om temperament att valparna kommer också att ha i vuxen ålder.
  • Även på uppfödarens möjlighet att välja en Labrador Retriever, sitta ner med alla Labrador valpar och se vilken som närmar dig först. Erbjud en behandling om det behövs, tala mjukt till valparna. Den som sticker omkring dig är ett bra val.
  • När valpen är bekväm med dig, ge honom en rub och se hur han gillar att bli rörd. Titta på hans fötter, öron och tänder. Plocka upp valpen - de flesta kommer att våndas lite först, men han skulle bosätta sig i armarna efter några minuter.
  • Också när man väljer en Labrador Retriever valp, satte ner honom och se om han kommer att följa dig. Klappa händerna när han inte tittar på dig. En nervös valp kommer springa iväg, men en självsäker Lab kommer antingen komma och undersöka ljudet eller ignorera det helt.
Hur man väljer en labrador retriever. I valet av en Labrador Retriever.
Hur man väljer en labrador retriever. I valet av en Labrador Retriever.

Vid val av Labrador valpar, se till att de är minst sex veckor gammal innan du tar dem bort från deras kull. Friska valpar har också rena öron, rosa tandkött, vita tänder, blanka rockar och ljusa ögon.