E2z

Hur man startar en voljär

Bird hålla är en av de mest givande hobbies nuförtiden. Vissa höjer fåglar som hobby under sin fritid och andra gör det för att tjäna lite vinst.

Den vanligaste fågeln för avel är duva, oftast för racing. Men oavsett ditt val av fågel kan vara, är det bäst att starta din egen voljär.

Voljärer är inte din vanliga burar

Hur man startar en voljär. Voljärer är inte din vanliga burar.
Hur man startar en voljär. Voljärer är inte din vanliga burar.

Voljärer är inte din vanliga burar, de är relativt en stor sluten plats där fåglarna kan flyga över. Skåpet är också känd som en flygning bur. Prover av fågelns naturliga floran tillsätts vanligtvis för att ge en mer naturlig atmosfär för fåglar. Men kom ihåg, precis som dina hundar eller katter, fåglar också kräver regelbunden utfodring, schemalagd voljär rengöring och uppmärksamhet från din veterinär för att hålla dem friska och se till att de lever så länge de kan.

Att hålla voljärer är mer av ett åtagande och finansiella förmåga. Så det första du måste fråga dig själv är om du är förberedd för dessa ansvarsområden. Om du är, så låt oss börja.

Det finns några saker du behöver för att överväga innan du gör en voljär.

Först är det tillgängliga utrymmet för din voljär. Kontrollera också att det är borta från plötsliga växlingar i temperatur eller väder. Om du är i ett trångt område, eller om du bor i ett hyreshus, är det idealiskt att hålla små och tysta fåglar som finkar och kanariefåglar.

Nästa är ditt val av fåglar

Nästa är ditt val av fåglar. Till exempel, om du kommer att hålla papegojor, som ger en stor och tålig voljär är bäst eftersom papegojor är lekfulla fåglar. Det hjälper mycket om du är medveten om de egenskaper och beteenden hos fågeln.

Voljärer är inte din vanliga burar. Att hålla voljärer är mer av ett åtagande och finansiella förmåga.
Voljärer är inte din vanliga burar. Att hålla voljärer är mer av ett åtagande och finansiella förmåga.

Voljärer är oftast gjorda av metall ram med grova trådar. Vissa är också tillverkade av PVC.

Det finns två huvudsakliga typer av aviarier

Det finns två huvudsakliga typer av voljärer. Först är jordad som måste ha en solid cement stiftelse för att hålla råttor utanför av voljärer och gnaga på fåglar. Se också till att gauge ledningar är ordentligt fäst vid basen och ramar. Golven är oftast gjorda av plattor för enklare rengöring.

En annan typ är den upphängd typ

En annan typ är den upphängd typ. Det hänger i luften med hjälp av tjänster som fastställs på marken. En annan är den upphängd typen som hänger i luften med hjälp av inlägg. Suspended typ av voljärer håller skadedjur av av voljärer också. Dessa är oftast gjorda av trä. Olika mönster, former och sorter finns nu tillgängliga på lokala butiker.

Fåglar beter sig annorlunda

Fåglar beter sig annorlunda. Det är starkt rekommenderat att konsultera en aviculturist innan man beslutar vilken typ av fågel att hålla. Räkna ut hur mycket tid du kan spendera utfodring och limning med dina fåglar. Den budget som du kommer att fördela för utgifter såsom livsmedel, förnödenheter och periodiska veterinära kontroller. Kanarieöarna och andra små fåglar behöver mer uppmärksamhet. De känner sig gladare och de lätt umgås med grupper av samma familj. Å andra sidan är stora fåglar som arapapegojor och kakaduor bättre hålls ensam.

Att hålla en voljär är inte det vanligaste hobby, men det kommer säkert att få dig att känna uppfyllda och kan tjäna en inkomst också.