E2z

Hur du lär en papegoja att prata

Papegojor är naturliga talare

Papegojor är naturliga talare. De plockar lätt upp ord till glädje för många djurägare. Även om de flesta papegojor har förmågan att producera låter som mänskligt tal, finns det särskilda arter som är helt lysande i efterlikna mänskligt tal och svara när talat med. Dessa är de dubbla gula-headed, gul-naped och blå-fronted Amazon papegojor. Även den yngre papegojan är, desto lättare är det att lära.

Papegojor lär sig också att tala på olika sätt. Experter säger att papegojor, som hålls ensam med ägare som pratar mycket, och de som hålls med andra papegojor som talar, är de som är mer mottagliga för inlärning.

Hur du lär en papegoja att prata. Upprätta en förbindelse mellan dig och ditt husdjur.
Hur du lär en papegoja att prata. Upprätta en förbindelse mellan dig och ditt husdjur.
  • Vet ditt husdjur. Innan du försöker lära din papegoja, måste du bestämma nivån att prata som du vill ditt husdjur att lära sig. Papegojor kan lära sig att härma mänskligt tal. De kan också lära sig att reagera på frågan set frågor. Den senare kräver dock att papegojan bör läras först. Undervisning ditt husdjur papegoja att svara är mycket svårare att göra och det behöver också en hel del tålamod från tränare. Så om du tror att lära sig att härma är tillräckligt bra för ditt husdjur, så det är där tränare bör fokusera.

    Du måste göra en del efterforskningar först på din papegoja är särskilt specie att veta omfattningen av utbildningen bör genomgå. Detta kommer att ställa dina förväntningar, och det kommer att hjälpa dig att hitta den perfekta träningsmetod för ditt husdjur.

  • Upprätta en förbindelse mellan dig och ditt husdjur. Detta är nästa viktiga sak att göra. Kom ihåg att en frisk och lycklig papegoja kommer att vara mer angelägna om att kommunicera med sin ägare. Om det är ett nytt husdjur, låt det dags att få bosatte sig i sitt nya hem. Ständigt prata med den i en mjuk ton tills ni båda har blivit bekväma med varandra.
  • Ställ en daglig träning rutin. Detta kommer att hjälpa ditt husdjur vänja sig vid att bli undervisade. Två 15-minuters sessioner, en gång på morgonen och en gång på eftermiddagen skulle vara stor.
  • Välj ett enkelt ord eller en enkel fras. Undervisning en fågel eget namn är alltid en bra början. Andra val kan vara, "Hej", "God morgon", "Hej", "Bye-bye" etc. Håll dig till dessa ord förrän fågeln lär dem. Alltid lär ditt husdjur en sak i taget för att inte förvirra det. Ange ordet långsamt och tydligt.
  • Använd en glad och entusiastisk ton. Fåglar plocka upp på känslor bakom det talade ordet. Ju mer känslor används när man talar ett ord, desto mer effekt den har på fågeln. Upprepa detta tills ditt husdjur svarar genom att göra ett ljud. Vid denna punkt, behöver ljudet inte att likna ordet. Beröm den och ge den en behandla varje gång det svarar med ett ljud. Gör detta tills ditt husdjur kan helt säga ordet. Detta kan ta veckor till månader. Bli inte frustrerad. CD-skivor och andra ljud verktyg kan också användas, men dessa bör aldrig ersätta levande interaktion.

När din papegoja har utvecklat en omfattande ordförråd

När din papegoja har utvecklat en omfattande ordförråd, avgöra om du tror att utbildning kan gå vidare för att täcka "svara". Att träna ditt husdjur papegoja hur man ska reagera, lära svaret först, som du skulle med tekniken ovan. När det lär sig att härma svaret, ber den genom att ställa frågan. Upprepa uppmanar tills den ropar rätt svar. Belöna din hund när den gör det. Upprepa tills svaret blir konsekvent.