E2z

Hur du lär en Nymfparakit att prata

Cockatiels får inte prata så tydligt som papegojor

Cockatiels får inte prata så tydligt som papegojor, men de säkert kan prata. Till en början är allt du kan höra från dessa fåglar ett visslande ljud. Men ju mer frekventa deras verbala utbildning är, desto bättre kommer de att vara på att prata. Nyckeln här är konsekvent. Om Cockatiels hör vissa ord ofta kommer de så småningom lära sig att tala dem. Kom dock ihåg att undervisa en Nymfparakit att prata är ingalunda lätt, så här är några tips som kan göra det mer hanterbart.

Hur du lär en nymfparakit att prata. Se till att alltid interagera med ditt husdjur nymfparakit.
Hur du lär en nymfparakit att prata. Se till att alltid interagera med ditt husdjur nymfparakit.
  • Se till att alltid interagera med ditt husdjur Nymfparakit. Om Nymfparakit får interagera med sin ägare och / eller hela hushållet, desto mer sannolikt att han kommer att vara bra på att prata. Prata med honom varje chans du får. Varje gång du ser honom eller när du kommer in i rummet där han hålls säger "Hej, ____ (ditt namn)." Med tiden kommer han associera denna hälsning med dig och kommer att säga detta varje gång han ser dig.
  • Lära cockatiel enkla ord. Enstaviga ord är de bästa orden för att undervisa Nymfparakit under de första veckorna. Se till att upprepa dessa ord om och om igen tills fågeln vinster mästerskap. När fågeln är klar, införa mer komplexa och längre ord. Kom dock ihåg, att lära fågeln bara fina ord. Även om vissa människor tycker att det roligt, är en nymfparakit som talar fula ord en avtagsväg. Detta är också anledningen till att du bör undvika cussing runt en Nymfparakit. Om han upprepade gånger hör du svära kommer han plocka upp fula ord och upprepa dem.
  • Förstå att upprepning är viktigt. En fågel sett förmåga förvärvas genom upprepning. Så om du verkligen vill höra din fågel tala, måste du ägna extra ansträngning och tid att undervisa på Nymfparakit. Det kommer vara till stor hjälp om du plockar upp honom när du undervisar honom. Uttala ordet väl och använd en hög röst. Kom ihåg att Cockatiels lockas till en hög tonhöjd ton och kommer sannolikt att efterlikna ett ord som uttalas i en sådan ton.
  • Förstå att fågeln inte tala allt du lär honom. Cockatiels är ganska selektiva med ord. De vill bara lära sig orden som behagar deras öron. Så bli inte frustrerad om din Nymfparakit inte talar några av orden du undervisar honom. Bara ta det som din kö för att gå vidare och lära honom andra ord.
  • Öva tålamod. Undervisning en Nymfparakit att prata krävs mycket tålamod och engagemang. Resultatet är inte omedelbart, så måste du verkligen vänta innan du kan höra fågeln prata. I själva verket, i vissa fall kan fågeln faktiskt inte tala de ord men kan bara göra-eller mer korrekt, sing-a ljud.
  • Förstärk lärande. Ge dina cockatiel godsaker och belöningar är det bästa sättet att stärka lärandet. Varje gång han uttalar ett ord till höger eller åtminstone försök att få det att låta rätt, ge din nymfparakit hans favorit behandla. Gör samma sak när han visar intresse för att lära sig. Ju mer du uppmuntra din Nymfparakit, desto bättre han kommer att vara på att prata.

Slutligen

Slutligen, ha kul varje träningspass. Ta detta som en möjlighet att band med fågeln. Om emellertid den utbildning blivit en börda för dig och din Nymfparakit, du förmodligen pressa sig själv och fågeln för hårt. Koppla av. Målet här är främst att ha kul.