E2z

Hur höja påfåglar

Även ärt höns är ursprungligen från Asien

Även ärt höns är ursprungligen från Asien, har höja påfåglar vuxit i popularitet även i landet på grund av den vackra fjäderdräkten att den manliga Parmström har. Påfågel fjädrar är inte bara mycket vacker, men också sagt att bringa lycka till hemmet. Här är hur du kan höja din egen påfågel.

Peachicks

Peachicks. Köp din peachick från en seriös återförsäljare. Så mycket som möjligt, väljer Peachicks från uppfödare som bara föda upp friska och vänliga fåglar. Verkar djuraffärer bär påfåglar, men påfåglar är oftast dyrare i djuraffärer. Under de första tio månaderna, bör peachick vara kvar i en penna som är skyddad mot stark värme och överdriven kyla. De Peachicks är mycket känsliga på denna punkt och kan få köldskador eller kan dö av för mycket kallt. Kontrollera att botten på pennan mjukas med halm och naturliga sängkläder.

Space

Hur höja påfåglar. Peachicks.
Hur höja påfåglar. Peachicks.

Space. Nästa, se till att du lämnar tillräckligt för påfågel att ströva runt i. Liksom andra höns, åtnjuter påfågeln bete och picka på marken för små maskar och andra ätbara objekt. På grund av detta, är påfåglar bäst upp på landsbygden där de vanligtvis har tillräckligt med utrymme att utforska och ströva runt i.

Abborre

Abborre. Liksom många andra fåglar, har påfågeln fötter som är avsedda att sitta på. Ge din påfågel flera starka grenar som fästs försiktigt på sidan av pennan. Detta kommer att ge påfågel en plats att sitta på när man vill ta en paus från roaming runt. Abborren bör ha tillräckligt med utrymme i det för påfågel att sprida sin svans. Tänk på att en fullvuxen påfågel kan ha en svans som är flera meter i storlek, vilket är anledningen till att abborren ska vara i centrum för en 12 fot utrymme som ger fågeln tillräckligt med utrymme för att visa sin svans.

Pennor

Pennor. Som peachick blir äldre, måste du förse den med en större penna med tillräckligt utrymme för fågeln. Pennan bör rengöras minst en gång i veckan för fågelspillning. Minst en gång i månaden, byt ut halmen och sängkläder i pennan.

Mat

Även ärt höns är ursprungligen från Asien. Space.
Även ärt höns är ursprungligen från Asien. Space.

Mat. Påfåglar är inte kräsen när det gäller mat. De kan matas frukt och grönsaker samt spannmål. Det finns några höns mixar som du kan köpa från djuraffärer. Var noga med att krydda din sällskapsfåglar kost genom att lägga in färskvaror till fågeln blandar. Tänk på att påfåglar gillar saker som är lätt färgad, såsom vete och majs.

Tyst

Tyst. Påfåglar har bara varit domesticerade nyligen. Som sådana är de fortfarande mycket känsliga när det gäller för kraftigt buller. Var noga med att hålla din fågel på en lugn plats där påfågeln kan slappna av. Fågeln blir stressad i närvaro av hög musik eller i stadsdelar där det finns gott om trafik tongångar eller ens hundskall.

Om du vill behålla en påfågel som husdjur

Om du vill behålla en påfågel som husdjur, kom ihåg att påfågeln endast kommer att börja växa sin fjäder efter tre år. I en lugn miljö, bör dock påfågel visar sina fjädrar villigt. Lägga till en PÅFÅGELSHÖNA stimulerar även påfågel att sprida sin svans för att vinna PÅFÅGELSHÖNA över.