E2z

Hur man kan minska lukt från ditt husdjur iller

En iller kan vara en underbar husdjur

En iller kan vara en underbar husdjur, men det har en naturlig doft som kan störa de flesta. Illrar har doftkörtlar belägna nära deras anus som de använder för att markera sitt territorium och för identifiering. Utsöndringen kan frigöras när illern är rädd eller skrämd. En iller använder också sin urin för att markera sitt territorium. Även doften av denna naturliga utsöndring är omöjligt att eliminera, det finns åtgärder som du kan vidta för att minska lukten och gör leva med ditt husdjur iller mer hanterbar. Nedan finns några tips om hur man kan minska lukten från ditt husdjur iller.

  • Din iller kan läras att använda en kattsand även om det inte täcker dess spillning som en katt gör. Kullen bör rengöras på en daglig basis, men se till att du lämnar en del av den smutsiga kullen bakom så att ditt husdjur iller kan lukta det och vet var du ska gå. Det är lämpligt att använda pelleterat papper istället silikon eller lera som blir hård när den är våt eftersom det kan intas av din iller och orsaka inre skador. Hårda material på kullen kan skada ditt husdjur när kornen fastnar på baksidan av iller.
  • En iller är en obligat eller sann rovdjur vilket betyder att den äter djur kött. Det bör inte matas fisk, grönsaker, frukt och fruktjuicer, socker och de som innehåller majs, eftersom dessa kommer att öka lukten av deras spillning. Använd de rekommenderade måltider och flöden för illrar som är hög på protein och låg fetthalt. MD iller tassar har en omfattande komparativ guide med rekommenderade mat för illrar.
  • Illrar älskar att gräva under tak och sova ungefär 14-18 timmar om dagen. De blir aktiva vid skymning eller gryning. Urin kan deras naturliga sekret samt olja från deras päls överföra till beddings medan de sover och få dem att lukta. Eftersom de tillbringar större delen av sin tid sovande grävde under en filt, se till att tvätta dessa ofta så att lukten inte kommer dröja på sängkläder. Sin bur bör också rengöras regelbundet. Se till att du använder varmt vatten för att tvätta sängkläder och oparfymerad tvätt tvål eftersom de flesta illrar är allergiska mot dofter.
  • Iller kan badas och päls shampooed. Det rekommenderas att du bada din iller bara när det är mycket smutsig så att naturliga oljor på sin päls kommer inte tas bort. Använd endast den rekommenderade illern schampo när du måste bada din iller och använda varmt vatten för att tvätta och schampo din iller. Det finns också en iller balsam som du kan använda för att förhindra att huden blir för torr.

Hur man kan minska lukt från ditt husdjur iller. Din iller kan läras att använda en kattsand även om det inte täcker dess spillning som en katt gör.
Hur man kan minska lukt från ditt husdjur iller. Din iller kan läras att använda en kattsand även om det inte täcker dess spillning som en katt gör.

Var noga med att låta din iller lös bara i ett begränsat litet område i ditt hem som kommer att vara lätt att rengöra. Som din iller borstar mot saker och möbler i rummet, överför den sin doft som kan dröja kvar och göra rummet luktar även om du har rengjort iller bur och har gjort alla andra saker som kommer att minska lukten av en tamiller. Du kan också leta efter en iller som har de-doftande för att eliminera lukten som är något som doften av en våt hund.