E2z

Hur man identifierar en nandu

En Rhea är en flightless fågel

En Rhea är en flightless fågel, annars känd som ratiter som hör till familjen av strutsar. De är hemma i södra Europa och är mycket stora fåglar. Men med tanke på deras storlek, är de fortfarande den minsta i familjen flightless fåglar. De har exporterats o norra Europa från ranchägare som försöker dra nytta av dem genom att massproducera och slakta dem för kött. Dock har Rhea kött inte varit lika framgångsrik som strutsen marknaden. Om du är nyfiken på vad en Rhea ser ut, läsa följande beskrivningar nedan.

Hur man identifierar en nandu. En Rhea är en flightless fågel.
Hur man identifierar en nandu. En Rhea är en flightless fågel.
  • Fysiska egenskaper. Ganska lik sin kusin strutsen, har en Rhea nästan samma funktioner. En Rhea har en lång, smal ben som står i proportion till dess överkroppen. Den kan nå en höjd på upp till fem meter och väga Hela 88 pounds. Detta är naturligtvis beroende av de rätta omständigheterna och ätbeteende. En Rhea nacke är också ganska lång, igen, likt en struts. För en flightless fågel, har en Rhea vingar som den använder när den körs. Vingarna fungerar som ett segel, i brist på ett bättre ord, för att styra Rhea i en viss riktning. Dessutom har en Rhea endast tre tår på varje fot. Men så få som det kan verka, tårna hjälpa fågeln att navigera genom att göra det mer flexibelt under drift. Man kan nå en topphastighet på upp till 60 miles per timme, med tanke på den ideala terräng. När det gäller färg, de flesta Rheas är vita, bruna eller gråaktiga med lite damning av vitt i dem.
  • Beteende. En Rhea är snarare en tyst fågel. Det gör bara ljud under parningstiden, där det avger ljud för att attrahera det motsatta könet. Om man tror att det är hotad, det finns bara två utgångar till scenariot. En, kanske Rhea bara springa iväg i ett sicksackmönster att snabbt fly eller två, beslutar att hävda sig och kämpa dig genom att sparka dig med sina starka ben som har vassa klor. Det skulle vara i ditt bästa intresse att inte ta reda på, speciellt om du är illa utrustade eller oerfaren i hantering en ratit.
  • Avel. Rheas är kända att vara polygama. Män kommer att försöka para sig med minst två till ett dussin kvinnliga Rheas, så mycket som tiden tillåter. Honor, efter att lägga sina ägg, gå vidare till para sig med andra hanar också. Även polygama, manliga Rheas är extremt beskyddande mot sina ägg. De kommer att attackera något som de uppfattar som ett hot, inklusive kvinnliga Rheas. Ett roligt faktum är att, manliga Rheas är de som ruva och vakta äggen tills de är helt kläckts.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis är dessa fåglar är något du inte se på en daglig basis. För en fågel, de har mycket karaktär i dem och är ganska smart. Med detta har de också många användningsområden. Människor i södra Europa använder Rheas för kött, skinn och ett sortiment av produkter. Efter att ha läst allt som du har, du är nu utrustade för att identifiera en Rhea om du ser en. Kom bara ihåg att hålla ett säkert avstånd och undvika att bli sparkad. Lycka till!