E2z

Hur man håller en dvärgpapegoja sällskaplig

Lovebirds är små

Lovebirds är små, tjock, men mycket energiska fåglar från papegojan familjen. Det finns nio olika arter av kärlekspar som är vanliga, främst den afrikanska kontinenten. En Lovebird genomsnittliga livslängd är mellan tio till femton år. De är sällskaplig av naturen men kan bli ganska besvärligt om de lämnas utan uppsikt.

Lovebirds har en tendens att bli mycket högljudd när upprörd eller missnöjd. Korrekt socialisering och uppmärksam vårdande behövs för att garantera en stark bindning med ägaren. Denna artikel kommer att visa dig olika tips om hur man bygger en bra relation med din lovebird att hålla sin glada och amorösa uppträdande.

  • Köp en lovebird i taget. Tvärtemot vad många tror, kan kärlekspar överleva utan en kamrat. Det är i själva verket mer fördelaktigt för dig som ägare att behålla en enda Dvärgpapegojor om du vill bygga ett starkt samband mellan n dig och ditt husdjur. Om du köper den fågeln i paret, de två fåglarna kommer mer sannolikt obligation med varandra snarare än med dig.
  • Vara beredd att utöva extra tid och ansträngning med din lovebird. Lovebirds behöver ständig växelverkan för att hålla dem tillfreds. De flesta lovebird ägare erkänna att behålla endast en Lovebird kräver specialiserad vård för att hålla fågeln sällskaplig. Vissa experter menar att ägarna planerar att köpa en enda Lovebird överväga att köpa manliga kärlekspar eftersom de har mindre tendenser att bli svartsjuk och territoriella.
  • Köp ett par om du är oförberedd att begå extra tid och ansträngning. Att köpa ett par, inte bara är att välja två fåglar från flocken. Ta särskild hänsyn till uppträdande av de två fåglarna. Det är bäst om du får fåglar som redan är ihopparade. Leta efter par som sitter sida vid sida, grooming eller utfodring varandra. Dessa åtgärder är vanliga tecken på en parad dvärgpapegoja.
  • Ta din lovebird ur buren varje dag. Lovebirds måste uttömma del av sin enorma energi genom att flyga varje dag. Se till att alla fönster är låsta och att fläktarna är avstängda för att förhindra dem från att flyga iväg och skada sig. Det är också bäst om du låter din fågel flyga runt ett rum där det inte finns någon värdefulla möbler, smycken eller viktiga papper. Förvara dessa poster bort från ditt husdjur eftersom turturduvor inte erkänner skillnaden mellan dessa objekt och deras tuggleksaker gång ur sina burar.
  • Låt din lovebird att sitta i handen everyda y. Träna din fågel att vila på handen med en fågel koppel. Regelbundet pet och prata med dina turturduvor. Att hålla en Lovebird i en bur begränsar band mellan er. Turturduvor som inte hålls regelbundet kan bli rastlös och bitande kall även till ägaren.
  • Ge leksaker för att hålla ditt husdjur stimuleras. För att hålla din lovebird stimuleras när du inte är tillgänglig, gör olika fågel leksaker som finns inuti fågelbur. Sätt lite bur stegar, gungor fågel och tugga leksaker att avleda hans uppmärksamhet. Du kan också lägga en del kartonger pappersrullar eller små bitar av papper eftersom kärlekspar älskar att strippa material med sina näbbar.
Hur man håller en dvärgpapegoja sällskaplig. Köp en lovebird i taget.
Hur man håller en dvärgpapegoja sällskaplig. Köp en lovebird i taget.

Med en Lovebird som husdjur kräver mer av dig som ägare än att bara ge mat och städa fågelburar. Visa din kärlek för din lovebird genom att följa några av de vårdande tipsen ovan. Med sin långa livslängd och stark men ändå älskvärd personlighet, den tid och möda du investerat i ditt husdjur är verkligen värt det.