E2z

Hur man gör en talg fågelbordet

Om du vill locka en mängd fåglar i din trädgård, placera en fågelbordet. Du kan göra din egen fågelbordet med talg, eller nötkött fett, för att locka en ännu mer attraktiv och varierat utbud av fåglar, såsom Blue Jays, kardinaler och Juncos.

Denna enkla hemlagad talg fågelbordet är relativt lätt att göra

Hur man gör en talg fågelbordet. Få ditt material tillsammans.
Hur man gör en talg fågelbordet. Få ditt material tillsammans.

Denna enkla hemlagad talg fågelbordet är relativt lätt att göra. Du kan även få dina barn hjälpa dig. Läs nedan för att få idéer för att lära hur man gör en talg fågelbordet.

  • Få ditt material tillsammans. Du måste gå till slaktaren eller kött delen av mataffären för att köpa lite talg. Få ungefär ett halvt kilo värt. Hacka upp en remsa av bacon. Du bör också ha en handfull nötter, fågel utsäde och olika frön. Vissa kanske vill överväga är pumpafrön och solrosfrön. Du kanske också vill lägga till en halv kopp havregryn. Om du vill kan du också om tre matskedar jordnötssmör. Slutligen behöver du en gammal nätpåse för lök och vitlök. Det är där du kommer att placera mataren.
  • Smält fettet. När du kommer hem, placera en medelstor kastrull på medelvärme. Placera talg eller kött fett och smälta det tills det blir flytande form. Lägg sedan bacon och låt fettet att laga mat också.
  • Blanda de övriga ingredienserna. Med en träslev, lägg i hälften av mängden fågelfrö, nötter och andra frön som du vill använda. Blandningen kommer bli ganska tjock men blanda det väl.
  • Form till bollar. Ta grytan från värmen och ösa ut några bollar med en stor scooper glass. Du kan också välja att forma den till en eller två stora bollar med händerna. Tvätta händerna noggrant efter att få ister bort av dina händer.
  • Rulla på nötter och frön. På en flat tallrik, kombinera de återstående nötter och frön. Lägg till lite havregryn om du använder några också. Därefter får den talg bollen du gjort och rulla den på en maträtt tills den är helt täckt. Om du använder jordnötssmör, rulla talg bollen på jordnötssmör först, sedan rulla den på nötter och frön. Jordnötssmör hjälper fröna fastnar på bollen.
  • Sätt mataren i frysen. Den talg matare är nu klar att placeras i frysen. Sätt talg bollen i lök nätpåse och plats i frysen. Lämna det in över natten för att se till att allt håller ihop.
  • Häng på gren. Nästa morgon, ta bort talg matare från frysen. Häng nätpåse på en lågt liggande gren.

När du hänga talg fågelbordet

När du hänga talg fågelbordet, om du väntar ett tag kommer du att märka fåglarna börjar flockas till trädet där du hängde det. Njut av att titta på fåglar som det högtiderna på mataren. Både stora och små fåglar kan dra nytta av fågelbordet. Var noga med att ersätta den när du märker fröna och nötter är borta.