E2z

Hur kan man hantera problem med ett ex

När din relation tar slut

När din relation tar slut, är du ofta kvar med negativa känslor. Merparten av tiden, hyser en viss typ av ilska eller förbittring mot ditt ex. Du kanske även vill inte se honom igen. Tyvärr skulle ditt ex inte bara försvinna i ditt liv. Om du har barn eller om du har gemensam egendom, det finns en stor sannolikhet att vara tillsammans igen. Här är förslag på hur du gör dina möten med ditt ex mindre svårt och stressigt:

  1. Släpp dina negativa känslor mot ditt ex. Hitta ett sätt att släppa din ilska eller förbittring mot din tidigare partner. Börja skriva en dagbok. Skriv ner dina känslor. Leta efter en professionell hjälp. Prata om dina olösta frågor. Du bör lära dig att hantera dina känslor. Du ska kunna förlåta och gå vidare.
  2. Schemalägg dina möten. Skapa en kalender för att ange när och var du kan både enkelt se varandra. Bestäm vad särskild fråga eller oro skulle du vilja täcka och lösa. Om du har barn, håller var att släppa dem. Så mycket som möjligt, inte innebär era barn i era möten, särskilt om saker och ting ännu pågår smidigt. Försök till e-post så mycket som möjligt. Använda skriftlig kommunikation skulle låta dig undvika "levande slag ups" från att hända. Gör saker ett steg i taget.
  3. Koncentrera dig på nuet. Bry dig inte det förflutna. I dina möten, ta inte upp de gamla lögner, brutna löften, och liknande. Glöm varför du separerade. De är inte längre viktiga. När dina ex segues till dem saker, säger: "Låt oss tala om något annat. Jag tror inte att vi behöver diskutera det här."
  4. Ha ett öppet sinne. Lyssna på vad din tidigare partner har att säga. Tänk hans idéer och känslor. Upptäck några vanliga grunder. Även om du inte längre är tillsammans, är principen om att ge-och-ta definitivt viktigt.
  5. Titta på dina ord. Försök inte låta sarkastisk, bara för att hämnas. Lita inte på anklagande språk att köra din punkt. Sträva efter att vara mer respektfull och förståelse. Var taktfull. Lär dig att sprida din antagonism genom att säga saker på ett neutralt röst. Håll en samtalston.
  6. Lär dig att kompromissa. Förhindra onödiga tvister, särskilt under mindre frågor. Ditt mål är att undvika frågor från eskalerar.
  7. Låt inte ekonomiska frågor för att kontrollera eller begränsa dig. Lära sig att leva med de beslut som rör pengar frågor. Om en domstol har utfärdats, respektera det. Inget belopp av ilska om din ekonomiska arrangemang är värt att förstöra din relation med din tidigare partner eller med din älskade barn.

Om en kompromiss är verkligen svårt mellan er två

Hur kan man hantera problem med ett ex. Släpp dina negativa känslor mot ditt ex.
Hur kan man hantera problem med ett ex. Släpp dina negativa känslor mot ditt ex.

Om en kompromiss är verkligen svårt mellan er två, be hjälp av en tredje part. Den tredje parten ska vara neutral. Han bör hjälpa er båda i era förhandlingar. Han borde kunna ingripa så att du och din tidigare partner för att möta halvvägs. Tänk på att hantera ditt ex mycket beror på din fattningen. Göra det mindre nedslående och frustrerande.