E2z

Hur man bestämmer sig för att stanna i ditt äktenskap

Funderar om att stanna kvar i eller lämna ett äktenskap är ett dilemma som möter fler par idag. Den stress för att försöka göra en levande, glädjande en mångfald av människor och samtidigt göra äktenskapet arbetet kan vara för mycket för en vanlig människa att hantera. Vissa människor har kapacitet att hålla varje aspekt av deras liv på rätt köl. Vissa har inte tålamod eller viljan att hålla äktenskapet starkt och arbetar genom åren.

Hur man bestämmer sig för att stanna i ditt äktenskap. Noga väga för-och nackdelar med att bo i eller ut ur äktenskapet.
Hur man bestämmer sig för att stanna i ditt äktenskap. Noga väga för-och nackdelar med att bo i eller ut ur äktenskapet.

När du står inför en sådan möjlighet, det finns fortfarande många saker att ta hänsyn till så är du inte bara kommer att påverkas av separationen. Du måste tänka på dig själv, din familj, ditt arbete och finansiell kapacitet och kanske, dina barn. Vissa relationer kan så småningom träna efter en skakig start men vissa relationer kan bli sura efter en kort tid. Varje individ är unik så är varje äktenskap. Det finns olika skäl som kan utlösa en separation. När det är dags beslut, anser några av de tips som ges nedan.

  1. Noga väga för-och nackdelar med att bo i eller ut ur äktenskapet. Ge svar på viktiga frågor såsom vem som kommer att ha vårdnaden om barnen, där du kommer att leva eller flytta, vad konsekvenserna kommer att vara på din ekonomiska förmåga och hur det kommer att påverka ditt arbete. Du måste också överväga de skattemässiga konsekvenserna av en sådan separation. Gemensamma ekonomiska ansvaret bör också övervägas, såsom stora lån och amorteringar. Om du är beroende av din make för finansiellt stöd tänka på hur du kommer att lyckas höja dina barn. Det kommer att vara annorlunda om det är bara du överväga. Du bör också veta om din make kommer att bidra till barnens grundläggande behov och utbildning. Om du har fler positiva än negativa svar till din fördel, då du kan överväga att få ut ur äktenskapet.
  2. Förbered dig själv och dina barn för en eventuell separation. Du måste leta efter en ny prisvärd bostad, om inte en ny skola för barnen. Kontrollera din ekonomiska förmåga och separationen långsiktiga effekterna på ditt sparande. Om du inte arbetar just nu, måste du leta efter ett jobb som betalar dig en bra lön. Det kommer att ta lite tid innan du kan vara ekonomiskt stabilt om detta är situationen eftersom du kommer att ställas inför första stora kostnader. Du måste tänka på bodelningen också.
  3. Om orsaken till separationen beror på en våldsam partner måste du söka hjälp av myndigheter och utbildad i att hantera medling under hemskillnadsfall. Du har rätt att komma ur ett missbruk relation för dig och dina barns säkerhet.
  4. Prata med din partner på ett vänskapligt sätt och söka lösningar på återkommande problem. Vissa problem som lämnas ensamma tenderar att bli större efter en tid. Detta kan vara fallet och snart löst din relation kan sakta gå tillbaka till en annan bra start. Om din partner är villig att prata och lösa problem, söka juridisk och medicinsk hjälp. Dessa yrkesgrupper är kapabla att gräva djupare i de frågor och kan fatta välgrundade yttranden som kan vara en grund för ditt beslut att lämna äktenskapet.
  5. Prata med familj och nära vänner och diskutera dina problem. Var ärlig med dina känslor och be om deras råd. Precis samma, ska du bara fokusera på de frågor till hands och inte lyssna på råd som kommer att gynna antingen din eller din partner. De råd du bör följa bör vara opartisk. Ibland blir det bättre att söka råd från människor som är utanför din närmaste krets av familj och nära vänner som de kan bilda objektiva åsikter bygger främst på de frågor och problem.

Gör inte förhastade beslut när du känner dig alltför sårad

Gör inte förhastade beslut när du känner dig alltför ont. Ge dig själv lite tid att kyla ner och tänka rationellt. Ditt beslut nu kommer att få långsiktiga effekter i din framtid.