E2z

Hur du kommer igång med adoption från Kina

Din familj har fattat beslutet att adoptera från Kina

Din familj har fattat beslutet att adoptera från Kina. Grattis! Nu, var har du börja?

  1. Hitta en byrå som erbjuder ett Kina-program. Inte alla byråer är licensierade för Kina adoptioner. Ett bra ställe att börja är genom att skriva "Kina Antagande" i en sökmotor. Det kommer att finnas många möjligheter för dig att utforska! Kina tillåter inte internationella privata adoptioner. Du kommer att behöva använda en licensierad byrå.
Hur du kommer igång med adoption från Kina. Hitta en byrå som erbjuder ett Kina-program.
Hur du kommer igång med adoption från Kina. Hitta en byrå som erbjuder ett Kina-program.
  • Välj en byrå som bäst passar din familjs behov. Vill använda en byrå som bara erbjuder ett Kina-program eller flera länder? Är du mer bekväm att arbeta med en större byrå? Eller mindre? Behöver de ligga i ditt geografiska närområdet? Eller kan de vara out-of-state?
  • Vill träffa dig Kinas krav? Minimiåldern för en adoptivförälder är 30 år. Kina anser att äldre föräldrar är bäst. Instämmer eller inte instämmer, det är regeln. Det finns också en gemensam kvot på plats. Endast 8% av all dokumentation som lämnats (applikationer) kan vara från ensamstående kvinnor. Ledsen, grabbar - med mycket få undantag, medger Kina bara ensamstående kvinnor att anta. Det finns andra krav, liksom. Kontrollera med din agentur innan du skriver på för att se till att du uppfyller alla krav.
  • Gör dig redo för en skakig resa. Kina har, historiskt sett, setts som en av de mer stabila internationell adoption program. Men, acceptera att de kan ändra sina regler, förfaranden och tidsplaner när de vill - och har varit kända för att göra just det! Det finns inget du kan göra för att kontrollera det.
  • Hitta andra familjer som har adopterat från Kina. Barnfamiljer från Kina är en bra utgångspunkt. De har en informativ, nationell webbplats plus lokalföreningar i många städer. Den allra bästa källan där ute finns andra familjer. Lär känna dem. Du kommer att upptäcka att många är mer än villiga att hjälpa dig på vägen.
  • Antagande från Kina kan vara en lång väg, men fokusera på vem som är i slutet snarare än antalet steg du måste ta för att komma dit. Du kanske inte förstår eller håller med alla de kraven, men när barnet är placerat i dina armar, kommer allt detta att glömmas!