E2z

Hur man använder en ägglossning kalender för att beräkna befruktning

Läs om fertilitet kartlägga att förutsäga när du kan bli gravid

En ägglossning kalender kvinnans kartlägga hennes cykel för att avgöra hennes mest fertila dagar. Att veta denna information kan hjälpa en kvinna att bli gravid genom timing samlag med hennes dagar på ägglossning. I sin tur kan det också hjälpa att undvika en oönskad graviditet genom att undvika oskyddat samlag under tiden för ägglossning. Det finns flera strategier prediktiva inblandade i kartläggning, liksom vissa alternativa metoder för beräkning av ägglossning.

Hur man använder en ägglossning kalender för att beräkna befruktning. Skapa en fertilitet diagram.
Hur man använder en ägglossning kalender för att beräkna befruktning. Skapa en fertilitet diagram.
  1. Skapa en fertilitet diagram. Ett diagram kan använda en eller flera metoder för att kartlägga ditt fönster av möjligheter. Exakt kartläggning ger en skriftlig uppteckning visar tydliga cykel mönster. Varje cykel ger förutsägbara förändringar i många kroppsfunktioner. Ställa in din kropp genom att erkänna ändringarna. Saker att kartlägga inkluderar observera livmoderhalssekret, livmoderhalscancer position och basala kroppstemperatur (BBT).
  2. Observera livmoderhalssekret. Konsistens livmoderhalssekretet förändringar i hela menstruationscykeln. Spela dina livmoderhalssekretet mönster hjälper dig att avgöra när du har ägglossning. Livmoderhalssekret börjar torka i början av din cykel, och som din cykel fortskrider till ägglossning, blir det tydligare, tunn och stretchig, liknar äggvita. Det är när du är mest fertil.
  3. Kontrollera livmoderhalsen ställning. Livmoderhalsen tenderar att flytta högre i kroppen och är mjukare i kontakt under ägglossningen. Detta är en knepig metod som kan ta flera gånger testa livmoderhalsen att märka några förändringar. Som ägglossning närmar sig kommer livmoderhalsen vara svårare att nå. Före och efter ägglossning, bör det vara lägre och svårare att vid beröring.
  4. Basal kroppstemperatur. BBT är en vilande temperatur som bör tas först på morgonen medan du fortfarande i sängen och vid samma tidpunkt varje dag. Om du flyttar runt innan du tar din temperatur, kommer resultaten att skeva. En termometer som gjorts speciellt för att spåra BBT är en bra idé eftersom det är mer korrekt. En basal kropp termometer är mer känslig än en vanlig termometer och ger mer exakta värden. Regelbundna termometrar är endast vilken 0,2 grader Fahrenheit, medan en basal kropp termometer är korrekt att 0,1 grader Fahrenheit. Spela varje avläsning i diagrammet, förstå att BBT diagram kan du veta om ägglossning efter det redan skett. Därför är det nödvändigt att kartlägga i flera månader innan du kan börja att förutse ägglossning med denna metod.
  5. Online kalendrar. Det finns flera webbplatser som du kan komma åt på Internet som tillhandahåller elektroniska kalendrar för ägglossning förutsägelse och diagram. Dessa har du ansluter flera faktorer som hjälper dig att bestämma dina mest fertila dagar, såsom längd cykel och datum för senaste menstruation. Dessa fungerar bäst för en kvinna med en vanlig cykel eftersom de ger ungefärliga datum bara, och bör inte vara din enda metod för beräkning av ägglossning.
  6. Menstruella kartläggning. Med hjälp av denna enkla metod, beräkna genomsnittliga antalet dagar i din cykel. Efter flera månader en formel kommer att avgöra fertila tider. Subtrahera 18 dagar från slutet av din kortaste cykel och 11 från din längsta.
  7. Oregelbundna cykler. Finns det några saker som kan göra din cykel oregelbunden såsom stress och täta motion. Oregelbundna cykler gör det mycket svårare att förutsäga ägglossning. Dock bör du försöka ändå att leta efter tecken och hålla ett diagram för att genomsnitt datum för att ge dig själv den bästa chansen för befruktning.

Vi hoppas att detta kommer att göra dig framgångsrik i dina personliga mål, vare sig att bli gravid eller förhindra graviditet.