E2z

Hur anpassa sig till att vara en ny mamma

Att vara en ny mamma är en av de svåraste sakerna en kvinna har att anpassa sig till. Oavsett du ålder, social och civilstånd, kan moderskap vara överväldigande och mycket stressande. Får inte post partum blues få ner dig. Det finns sätt för dig att hantera. Så här anpassa sig till att vara en ny mamma.

Hur anpassa sig till att vara en ny mamma. Läs innan du levererar.
Hur anpassa sig till att vara en ny mamma. Läs innan du levererar.
  • Läs innan du levererar. Det finns olika graviditet och barn böcker uppfödning finns i butiker och på biblioteket. Läs så mycket du kan så att du inte är i chock och du har minst en uppfattning vad som väntar när det gäller de första veckorna med barnet, och även med de fysiska och hormonella förändringar som du går igenom.
  • Få ditt barn pappa inblandade. Föräldraskap är inte bara för en. Det är för både dig och din partner så får pappa i leken. Låt honom sköta natten utfodringar eller rocka barnet att sova så att du kan vila och finna tid för dig själv. Helst bör du vara i god fot med fadern. Om du har andra barn, har hjälpa dem runt huset.
  • Få hjälp. Även om du är en kan göra kvinna, få hjälp om det är tillgängligt för dig. Om din mamma, vänner eller andra familjemedlemmar erbjuder att komma och hjälpa dig, ta den. Åtminstone, kan någon hjälpa till att ta hand om dig och ditt hem medan du försöker fånga upp alla dessa sömnlösa nätter. Om du inte har några volontärer, hyra en. Använd en städservice att göra sysslor för dig, även om bara en gång i veckan.
  • Ta ett djupt andetag. Det är överväldigande att hantera en gråtande bebis när du är borta, trött och sova berövade. Koppla av. Kvinnor i hundratals år har gått igenom samma erfarenhet så ta tröst i att veta att du är inte ensam och du är inte onormal. Det är ok att ha känslor av ånger och bitterhet. Det är allt normalt. Men om du har tankar på att vilja skada barnet, kanske du vill söka hjälp.
  • Amma. Sant, det är en av de svåraste saker att göra efter förlossningen, men det kommer att hjälpa dig obligation med ditt barn. De kemikalier frigörs vid amning främja bindning mor barn, och naturligtvis bröstmjölk är utmärkt för ditt barn.
  • Prata med andra mammor. Du kanske vill ha en stödgrupp så du vet att du inte är ensam i dina känslor av isolering och försämringen. Se om det finns en mamma och jag grupp i ditt område.
  • Ta hand om dig själv. Bara för att du blev mamma betyder inte resten av ditt liv slutar och du inte roll längre. Ta dina långa bad eller få en fot gnugga eller manikyr så du kan känna ganska nytt. Se till att du äter en balanserad och hälsosam kost och gå i solen när du kan för att lindra depression.

Moderskapet är den svåraste jobbet i världen

Moderskapet är den svåraste jobbet i världen, men det är också det mest givande. Ge dig själv ett par månader att komma in i spåret av saker. Var inte hård mot dig själv och kom ihåg att njuta av tid med din nya baby.