E2z

Hur man tolkar en graviditet ultraljud

I en normal graviditet ultraljud

I en normal graviditet ultraljud, ljudvågor används för att projicera en bild av fostret på en monitor. Ultraljud används för en rad olika skäl. De används ofta för att fastställa bevis för en tidig graviditet, och de kan användas för att utesluta eventuella problem som vaginal blödning eller andra symtom kan tyda. Ultraljud används vanligen för att bestämma gestationsåldern av barnet. Flera graviditeter kan också hittas på ett ultraljud. Även om en full blåsa kan vara nödvändigt för att få den bästa visning av fostret, det finns inget annat obehag för den gravida kvinnan eller barnet under denna procedur. En av de vanligaste metoderna graviditet ultraljud är Doppler ultraljud. De flesta läkare tolkar vanligtvis en graviditet ultraljud med följande metoder:

 1. Mätning av barnets hjässa till rumpa Detta utförs vanligtvis i den andra eller tredje månaden av fostrets utveckling att uppskatta barnets ålder.
 2. Biparietal diameter bebis Gestationsålder ibland uppskattas med hjälp av denna metod för att mäta diametern mellan de två sidorna av barnets huvud någonstans runt 13: e veckan av utveckling.
 3. Lårbenet mätningar Detta är ett annat sätt att mäta graviditetslängd. Mätning den längsta ben i kroppen kan ge en uppskattning, och detta görs typiskt runt 14: e veckan av utveckling.
 4. Abdominal mätning mäta omkretsen av en bebis mage är ett sätt att bestämma fostrets storlek och tyngd i de senare månaderna av graviditeten.
  Hur man tolkar en graviditet ultraljud. Mätning av barnets hjässa till rumpa.
  Hur man tolkar en graviditet ultraljud. Mätning av barnets hjässa till rumpa.
 5. Kromosomavvikelser Graviditet ultraljud används också för att diagnostisera foster problem, såsom hydrocefalus, ryggmärgsbråck, anencephaly, medfödda hjärtfel, gomspalt och / eller läpparna, och Downs syndrom.
 6. Diagnostiska förfaranden Graviditet ultraljud kan användas för att hjälpa till med diagnostiska procedurer, såsom fostervattensprov, moderkaksprov, och fetal terapi.
  I en normal graviditet ultraljud. Biparietal diameter bebis.
  I en normal graviditet ultraljud. Biparietal diameter bebis.
 7. Placenta problem Graviditet ultraljud kan också användas för att tolka plats och skick av placenta. Förhållanden såsom dessa inkluderar placenta previa, vilket inträffar när moderkakan ligger nära livmoderhalsen och kan orsaka vaginal blödning, fetal hydrops, och intrauterin tillväxthämning.
 8. Flera graviditeter När flera graviditeter upptäcks, kan en graviditet ultraljud kan användas för att bestämma storlek och placering av barn, samt några bevis för tillväxthämning och twin-till-twin transfusion.
 9. Livmodern och bäcken problem Graviditet ultraljud används också för att diagnostisera problem med livmodern och / eller bäckenområdet.
 10. Barnets rörelser och ställning Många läkare använder också graviditet ultraljud för att bedöma ett barns rörelser och ställning i livmodern.