E2z

Hur man gör en linda filt

En linda filt används för nyfödda att linda in dem och hålla dem varma och bekväma som de börjar att anpassa sig till den nya miljön utanför sin mammas livmoder. Det är lämpligt att använda en linda filt från den dag ett barn föds för honom att vänja sig vid tät passning av filten, snarare än senare när barnet redan har anpassat sig till en miljö som har mer utrymme för rörelse.

Fördelarna med en linda filt inkluderar att hålla barnet sov hela natten, särskilt när barnet har en tendens att skrämma. Spädbarn som skrämma i mitten av natten får inte somna på en gång. Faktum är att en hel del barn börjar gråta när de skrämma, och föräldrarna måste invagga dem att sova igen. The Snug passform linda filt hindrar barnen från att känna för mycket rörelse från spritta reflex, så sömnen kommer inte helt bli störd. Naturligtvis kommer bebisar skrämma fortfarande, men effekten kommer att rättas till.

Hur man gör en linda filt. Klipp tyget efter önskad mätning.
Hur man gör en linda filt. Klipp tyget efter önskad mätning.

Du kan göra din egen linda filt särskilt så att de finns i butikerna är av samma storlek, och du kanske vill ha en större en för en stor bebis, eller för att kunna använda den under en längre tid även när barnet har vuxit avsevärt. Här är de enkla stegen i att göra din egen linda filt.

  • Välj rätt tyg. För coolt att extremt kallt väder, är en flanell tyg idealisk, men för varmare väder, är en bomullsduk bra. Det är bäst att göra en från varje typ av tyg, eftersom det i allmänhet varmare inomhus, och flanell linda filt kan användas när familjen kommer att gå ut på en promenad eller promenad i parken.
  • Klipp tyget efter önskad mätning. Den typiska mätning är ca 40 inches till 45 inches på fyra sidor. Du kan göra det större, men det är säkert inte överstiga 50 inches. Emellertid är detta mått för den färdiga linda filt. Du behöver minst 2 inches ersättning på alla sidor för att ge utrymme för vecken på kanterna, och för "krymper" när duken tvättas. Så lägg 2 inches till önskad slutlig mätning.
  • Tvätta tyget innan du syr. Detta görs för att låta tyget krymper redan innan du ens sy kanterna. När du tvättar efter sömnad kanterna kan crumple.
  • Markera veck på sidorna av tyget. Detta för att se till att du gör rätt veck och sy på de rätta ställena. Vik tyget på varje kant innan du börjar sy.
  • Sy kanterna på tyget. Använd en symaskin för en ren yta. Du kan också lämna sy, men det kommer att ta tid och stygnen får inte vara enhetliga.

Du kan göra linda filtar för att ge ut till dina vänner som bara hade sin nya baby, om du fortfarande inte har en egen, eller dina barn är alla vuxit upp. Linda filtar blir inte gammal, eftersom när barnet har vuxit, kan linda filt fortfarande användas för andra ändamål.