E2z

Hur man beräknar befruktning

Beräkning av datum för befruktningen är ett bra sätt att avgöra hur gammal barnet är och hur lång tid det dröjer innan förfallodagen. Även befruktningen kan tyckas lätt att avgöra, det finns fortfarande gott om missuppfattningar när det gäller att beräkna befruktning. Många tror fortfarande att datumet kan beräknas med den tid den faktiska samlag ägde rum. Medicinskt sett, dock befruktning vanligtvis bestäms med användning av menstruationen när kvinnan har stoppats. Här är sätt för dig att beräkna befruktning.

Markera din kalender. Kvinnor som har en uppfattning om hur länge deras menstruation och ägglossning cykler kommer att få en bättre uppfattning om när de har tänkt, särskilt eftersom utgångspunkten för utformning anses vara sista gången som menstruationscykeln ägde rum. Det bästa sättet att vara bekant med menstruationscykeln är genom att markera den i kalendern. Det kommer att fungera för ett antal kvinnor, men det är också viktigt att notera att vissa kvinnor har oregelbundna cykler.

Hur man beräknar befruktning. Markera din kalender.
Hur man beräknar befruktning. Markera din kalender.

Kroppens signaler. Om du har oregelbunden menstruation cykler, ett annat sätt att avgöra när du har så att färdig cykeln är genom att kolla in kroppens signaler som manifesterar sig under menstruationen. Till exempel kommer många kvinnor märker vissa värk i de organ vid ägglossningen, som nedre delen av ryggen värker på grund av ökad livmoderhalssekretet under menstruation. Vissa kvinnor kommer också att uppleva smärtsamma lägre magar på grund av utvidgningen av äggstockarna under menstruationscykeln. De typer av kroppens signaler kommer från kvinnorna själva och hur de upplever ägglossning.

Prediktor kit. Det finns också prediktor kit som kommer att berätta när befruktningen har skett. Dessa är i allmänhet baserade på LH hormonnivåer i kroppen. Generellt kommer kroppen att uppleva högre LH-nivåer när kvinnan är gravid och har tänkt. Vanligtvis dessa prediktor kit har mätstickor som kommer att användas på urin. Indikatorn är vanligtvis en linje som kommer att visas på minnet, eller en digital avläsning som kommer att berätta om du är gravid eller inte.

Graviditet räknare. Ett annat sätt för dig att bestämma datum för befruktningen om du redan har en uppfattning om när din förfallodagen kommer att vara är genom användning av graviditeten räknare. Dessa är tillgängliga online och kan användas för att spåra din dag befruktningen genom att räkna dagarna från din förfallodagen bakåt. Dessa är dock inte helt korrekt eftersom inte alla kvinnor har samma 28 dag menstruationscykel. I vissa typer av online graviditet miniräknare, kan du justera cykeln så att den passar din egen.

Kroppens signaler. Prediktor kit.
Kroppens signaler. Prediktor kit.

Ultraljud. Slutligen kan du också använda ultraljud för att fastställa åldern på barnet, vilket kommer att ge dig en uppfattning om när befruktningen dag var. Detta är en av de mest exakta sätt att beräkna för dagen för befruktningen, och små barn som är bara fem eller så veckors ålder redan kan skönjas genom ultraljud, redan innan en bula syns på magen.

Även om dessa metoder för att beräkna datumet för befruktningen är inte alltid en hundra procent korrekt, kommer dessa att ge dig en uppfattning om när befruktningen skedde. För mer exakta beräkningar kan du kontrollera räknaren en föreställning datum med en annan med hjälp av olika metoder för att beräkna befruktning.