E2z

Hur du kan hjälpa ditt fosterbarn förbereda föräldrar visitation

Om ditt barn är planerad att få besök av sina biologiska föräldrar, kan detta vara förståeligt en besvärlig tid för alla inblandade parter. Men det finns sätt att göra den här gången även en trevlig en. Här är några av de sätt att hjälpa ett fosterbarn med förälder umgänge:

Prata med din fosterbarn

Hur du kan hjälpa ditt fosterbarn förbereda föräldrar visitation. Prata med din fosterbarn.
Hur du kan hjälpa ditt fosterbarn förbereda föräldrar visitation. Prata med din fosterbarn.

Prata med din fosterbarn. Detta bör vara ditt första steg. Förstå var ditt barn är på och vad han tycker om hela den här situationen. Låt honom förstå att du är alla på hans sida, och som i själva verket, alla du älskar honom så mycket att ni alla vill spendera tid med honom och ge honom den bästa. Om han ställer frågor om varför hans biologiska föräldrar gav honom i första hand, måste du låta honom inse att hans biologiska föräldrar ville bara det bästa för honom. Se till att du förklara situationen för honom klart, men använder ord som är lämpliga för sin ålder.

Var konsekvent med ett schema. Det kommer verkligen att hjälpa om föräldern besök har ett schema så att din fosterbarn kommer alltid att ha tid att förbereda sig känslomässigt för varje besök. Vet också att ha en etablerad rutin där de redan vet vad som väntar är alltid mycket hjälpsamma speciellt till små barn.

Förresten, använd aldrig förälder besök som ett medel för belöning eller bestraffning. Ditt barn ska inse att föräldern besök kommer att vara konstant i hans schema.

Prata med din fosterbarn. Var konsekvent med ett schema.
Prata med din fosterbarn. Var konsekvent med ett schema.

Låt ditt barn vet vad som väntar Här är enkla sanningen:. Barnet kommer att kunna anpassa sig till en situation mer ju mer han vet om det och förstår det. Några veckor före planerad umgänget, kan du sitta ner och brainstorma med ditt barn om de saker som han vill göra under besöket. Sedan kontakta biologiska föräldrar (eller har socialarbetare kontakta dem för dig) och informera dem om den lista som ditt barn har kommit fram till. Detta kommer åtminstone ge biologiska föräldrar gott om tid att förbereda sig för dessa aktiviteter. Du kan också föreslå att, för de kommande besök, kommer biologiska föräldrar vara en att brainstorma med ditt barn om de aktiviteter som de kommer att göra i framtiden.

Kör honom till umgänge

Kör honom till umgänget. Detta kommer att hjälpa övergången ditt barn mellan att vara med dig som fosterförälder och sedan möta sina biologiska föräldrar. Om det är möjligt, kan du hålla även runt i ca 5 till 10 minuter så att du kan hjälpa till att lindra hans känslor mot sina biologiska föräldrar.

Diskutera besök

Diskutera umgänget. Efter umgänget skulle det vara till stor hjälp om du skulle veta hur ditt barn kände hela tiden. Denna diskussion kan också vara en guide för att hjälpa dig att göra framtida besök mer njutbar.

Diskutera tekniker med socialarbetaren. Du kan också rådgöra med professionella om de olika sätt som du kan hjälpa ditt barn under denna tid. Några av de personer som du kan prata med bland annat socialarbetare som hjälper dig att ordna de överordnade visitationer och en barnpsykolog.

Där har du det

Där har ni det! Dessa är bara några av de sätt som du bäst kan hjälpa ditt fosterbarn hantera förälder hemsökelser. Kom ihåg att det viktigaste att ditt barn vet att ni alla där för att stödja honom, och att han har din villkorslös kärlek. Lycka till!