E2z

Hur att bilda en ny mödrars stödgrupp

Efter förlossningen, behöver en mamma stöd av andra kvinnor att göra henne "studsa tillbaka" till livet

Barnet bawling som du lyfter dig ur sängen, andas djupt för att bedöva smärtan i stygnen. Fortfarande kämpar för att befälhavaren amning, se dig hopplöst smutstvätt högen upp varje dag. De frukosträtter ligga stilla otvättade i diskhon, den smutsiga blöjan bin behöver tömmas. Ihärdigt försöker lyckas på multi-tasking och time management, det enda du kan lyckas göra när barnet tupplurar är att somna själv! Duscha, laga mat och gå ut för ärenden är något som du lämnar till när din "signifikanta andra" är runt för att hjälpa.

Hur att bilda en ny mödrars stödgrupp. Få online och gå med i en virtuell mammagruppen.
Hur att bilda en ny mödrars stödgrupp. Få online och gå med i en virtuell mammagruppen.

För de flesta nyblivna mammor, de första månaderna efter en förlossning är en känslomässig och fysisk berg-och dalbana, med sina känslor svänger mellan glädje skåda ett nytt liv i sina armar, och ångest på jonglering sina nya ansvarsområden amid en förändrad rutin. Även om hon hade barn innan, kan ingenting förbereda fullständigt henne för en annan som kommer i hennes familj - den behöver en enorm anpassning under en period av månader, och stora doser av uppsåtlig tålamod.

Att säga att stadslivet har förändrats under de senaste två decennierna, skulle vara en grov underdrift. Kärnfamiljer som bor i mindre trånga, utrymmen är normen nu, med lite störningar från grannar eller avlägsna släktingar. På grund av allas alltmer pressat schema, ingen har tid att leta efter någon annan. Avsaknaden av inblandning i varandras liv är en positiv biprodukt av denna moderna urbaniseringen, är dock bristen på moraliskt stöd för andra i sin tid av behovet, inte.

De flesta nyblivna mammor ansikte isolering efter förlossningen, som ett resultat. Deras mamma eller annan släkting skulle komma under några veckor, matlagning och frysning vissa måltider, och städa hennes hus. Men efter de senare bladen, känns den nya mamman forlornly vilse och ensam, att behöva möta långa, "deprimerande" dagar på egen hand med barnet, efter att hennes make och barn har lämnat för arbete eller skola.

Minst sagt, måste varje ny mamma stöd i form av positivt lugnande samtal mitt sällskap av sympatiska, uppmuntra kvinnor som har "varit där, gjort det". Hon behöver veta att andra kvinnor också upplever vad hon går igenom, att de står inför samma utmaningar och problem. Hon behöver ventilera sina frustrationer, delar hennes oro och anteckningar utbyte med andra mammor. Allt detta kan endast ske genom att bilda en mödrars stödgrupp.

Efter förlossningen, behöver en mamma stöd av andra kvinnor att göra henne "studsa tillbaka" till livet. Bläddra bloggar och webbplatser för mommy råd.
Efter förlossningen, behöver en mamma stöd av andra kvinnor att göra henne "studsa tillbaka" till livet. Bläddra bloggar och webbplatser för mommy råd.
 1. Få online och gå med i en virtuell mammagruppen:

  Det finns många sätt att diskutera föräldraskap frågor med andra mammor via e-grupper, forum och chattrum. Ett forum är där alla registrerar sig och stolpar svar på en fråga eller en diskussion startades av en annan medlem. Alla kan se och dra nytta av de besvarar inlägg. Många mammor är på nätet 24 timmar om dygnet för att ge råd och hjälp! Yahoo Groups och Google grupper har många mödrars grupper där kvinnor med barn i alla åldrar diskutera gemensamma frågor och hjälpa varandra. Allt du behöver är en enkel sökning för att hitta gruppen för dig.

 2. Bläddra bloggar och webbplatser för mommy råd:

  Det finns massor av webbplatser som erbjuder utmärkta artiklar överförande expertråd om varje aspekt av föräldraskap, från hur man ger barnet en oljemassage, till pro och nackdelar med tyg-kontra engångs-diapering. Dessa online-resurser är en mängd information. Exempel på sådana webbplatser är CafeMom , Momtourage , BabyCenter (bilden) och föräldraskap . Pediatric webbplatser såsom Drgreene.com och Askdrsears.com har barnläkare "expertråd om ett brett spektrum av ämnen, som finns på bara ett klick! Vidare, många mammor blogg regelbundet om sina barn upplevelser, dessa bloggar kan läggas till en RSS-feed-läsare (t.ex. Google Reader ), vilket automatiskt ger uppdaterat innehåll via flöden på en sida.

  För att hitta dessa webbplatser och bloggar, måste en mamma bli en expert på att söka på Google med rätt sökord, till exempel "spädbarnsvård", "Föräldraskap tips för småbarn", eller "potträning made easy". De bästa webbplatserna hon finner kan sedan läggas till hennes feed-läsare eller webbläsarens favoriter meny för lättare åtkomst i framtiden.

 3. Starta din egen blogg:

  Wordpress , Blogger , Myspace och Windows Live Spaces tillåta någon att registrera sig och börja ladda upp sina personliga innehåll för världen att läsa och dra nytta av. Efter en ny mamma finner andra mödrars bloggar och blir en regelbunden läsare och commenter på dem, kommer hon att bli en del av ett nätverk. Så småningom, kanske hon tycker att det är fördelaktigt och mycket givande att starta sin egen blogg, där hon kan lägga upp innehåll såsom text (personliga erfarenheter, råd och tips föräldraskap), fotografier, länkar och videoklipp.

  Det är en långsam process på första, men även genom att publicera något bara en gång i veckan, börjar bloggen att ta av, och efter ett år eller så, börjar det dra fördelar som fler människor snubblar över det i sökningar, lämna synpunkter på det, och länka till den med sina egna bloggar. Blogga har varit kända för att ge nya mammor en mycket kreativ och tillfredsställande utlopp för att ventilera sina känslor, utbyta föräldraskap erfarenheter och samla tips från erfarna mammor i den globala bloggosfären!

 4. Få i telefon med vänner som nyligen har fött barn:

  Fånga upp med den gamla skolan eller college vän som du inte har talat med i år, men vem är på din Facebook eller e-postlista. Få hennes telefonnummer, ringa upp henne, och bara dela! Varje ny modern vet åtminstone ett par vänner eller kusiner som har haft barn nyligen. Ta kontakt med dem och bara prata.

 5. Gå till närmaste grannskapet parken när barnen kommit att spela:

  Detta är ett utmärkt sätt att starta ett grannskap mödrars stödgrupp. Alla mammor tar ut sina barn för att leka i parken vid samma tidpunkt på dagen. Om du är relativt ny på ditt närområde, kan du träffa dem på detta sätt, och ditt spädbarn eller barn kommer också att ha kul och få nya vänner. Plus, kommer utomhusaktivitet och frisk luft göra underverk för dig, bli ett effektivt sätt att stressa.

 6. Organisera rotera, husmanskost möten på varandras hus:

  Dessa kan vara varje vecka, varannan månad eller varje månad, enligt behov eller bekvämlighet. När du har bekantat dig med grannskapet mödrar, ordna regelbundna, casual samvaro vid varandras hem för att kunna interagera och dela. Varje mamma kan få en annan mellanmål så att värdinnan inte belastas med menyn.

  Dessa stöd-möten kommer att göra det möjligt för alla att ha tillgång till barnvakter i nödsituationer, regelbundna spela-datum för sina barn, och alternativet för alla föräldraskap par inblandade att gå ut periodvis utan sina barn i släptåg.

  Mödrar också kan dra nytta av varandras leksaker eller spelfaciliteter via dessa möten, till exempel om man har mamma i gruppen en swimmingpool, en annan en studsmatta, och en tredje en play-gym, kan allas barn använda dessa vid gruppen mötet, och "ha en splash" tillsammans!

 7. Fokusera på att prata med mammor i din åldersgrupp:

  Detta är viktigt, eftersom mödrar i den äldre generationen tenderar att fokusera på sitt eget föräldraskap stil och taktik, som kanske inte kan tillämpas i dagens tid. Till exempel var en ny mamma vet jag tvingas av både sin mor-in-law och hennes egen mor till duk-blöja sitt första barn, helt enkelt eftersom det är vad de gjorde på sin tid, och att de insisterade på att det skulle spara pengar. Som ett resultat, var det första gången mamma lämnade tvätta smutsiga blöjor hela dagen, med sin C-sektionen stygn fortfarande ont, när det hon egentligen behövde var vila.

  Nya mödrar bör därför fokusera mer på att prata med mammor i sin egen generation, eftersom deras mamma eller moster inte kan vara väl medveten om den senaste utvecklingen i baby-vård världen. Ett exempel på detta är hur barnläkare råd börjar fasta för spädbarn på 6 månader nu, inklusive honung och äggula. Mödrar av den föregående generationen, å andra sidan, har använts för att placera en fingertopp spetsad med honung eller äggula i sina nyfödda munnar!

En sak att tänka på är att om du har precis fått barn, bör du inte tillåter dig själv att bli så överväldigad av den nya vård-ger rutin i ditt liv, som du förbiser dina egna behov som en individ. Du behöver "mig" tid - timmar till dig själv som du kan må bra om vem du är, om dess genom att ta en varm, aromatisk bad, eller gå en promenad i parken. Så gå med i en virtuell eller verklig mödrars stödgrupp, få prata och komma ur den sängen, tillbaka kontrollen över ditt produktivt liv!