E2z

Hur att avgöra när att separera

Det kommer en punkt i vissa relationer när du står inför beslutet om att avsluta relationen eller inte. Det är en mödosam val att göra, speciellt om det är en långsiktig relation och det finns barn inblandade.
Det är svårt att tänka klart när slagsmål, misshandel och ilska övervinna dig. När man kommer till ett beslut, dessa först.

  • Söka professionell hjälp. Äktenskap terapeuter och kuratorer finns tillgängliga för att ge hjälp till kämpande par. Innan du bestämmer dig för att flytta ut, gå till en kurator och se om du kan fortfarande räkna ut dina problem. Ibland tar det hjälp av en utomstående tredje part för att hjälpa dig att få tillbaka på rätt spår. Att prata med vänner och släktingar kanske inte alltid vara konstruktiv, så det är bäst att gå till terapeut eller pastor som tillkommer hjälpa er båda. Din rådgivare bör kunna vägleda dig i att komma med det bästa beslutet för dig och din relation.
  • Utvärdera dina känslor. Flesta relationer kan sparas, även de som har testats av otrohet, så länge det finns en äkta vilja från båda parter för att få det att fungera. Det kan fortfarande räddas om ni båda vill det. Men om du har känslor av likgiltighet mot din partner eller om en person har sagt att han vill ut, då kan det vara dags att gå vidare. Även känslor av smärta och ilska betyder att det fortfarande är kärlek i relationen. Å andra sidan, likgiltighet eller när du känner att du inte bryr dig om den andra personen eller vad som händer med relationen längre betyder att den har gjort sitt.
  • Flytta ut om det finns fysisk misshandel. Varje gång din make om fysiskt våld, måste du ta bort dig själv och dina barn ur situationen. Om du bestämmer dig för att arbeta på relationen eller söka professionell hjälp, är det ändå bäst att vara ifrån varandra ett tag eftersom din säkerhet kommer först.
  • Meditera eller be om det. Ta din tid när du kommer till ett beslut. Att bryta upp är aldrig lätt att ta sig tid att verkligen tänka igenom saker och ting. Gör inte ett beslut i stundens hetta, utan snarare göra ett val när du är lugn och centrerad. På så sätt vet du att du gör ett rationellt och genomtänkt val i stället för något som bekräftas av impuls.
  • Bedöma om det finns fortfarande tillräckligt med rätt skäl i relation till arbete på. Om du tar bort den ständiga käbbel, har du fortfarande tillräckligt utrett för att arbeta på med din partner? Har du fortfarande gemensamma mål och gemensamma drömmar? Vill du fortfarande samma saker tillsammans även om du inte har några barn tillsammans? Om svaret är ja, fortsätta att arbeta på det. Om svaret är nej, kanske du måste acceptera det faktum att det är över. Inte bo på grund av ekonomisk säkerhet, för barnens skull eller för att du är rädd att du är för gammal och du inte vill vara ensam.

Hur att avgöra när att separera. Söka professionell hjälp.
Hur att avgöra när att separera. Söka professionell hjälp.

Tänk noga och inte agera obetänksamt när det gäller att avgöra ödet för din relation. Oavsett om du bor eller gå, kommer det att få konsekvenser på lång sikt, så gå försiktigt. Uttömma alla möjligheter innan du bryter upp, speciellt om du är gift. Tro inte att när du separera, det automatiskt betyder skilsmässa. Det kan bara vara så att du behöver lite tid isär för att se saker klarare.