E2z

Hur undviker ensamhet

Separation

Separation, skilsmässa, dödsfall, kan omlokalisering göra en person känner sig ensam även om det finns andra människor runt omkring honom eller henne. Ensamhet är en stressig känsla som kan leda till andra fysiska och psykiska sjukdomar, om den personen känna sig ensam inte göra något för att lindra ensamhet. Om du känner dig ensam och vet inte vad jag ska göra, ta en titt på några om de idéer nedan om hur man undviker ensamhet.

  • Vet och förstår varför du känner dig ensam. Du måste förstå att det är okej att vara ensam och att du det finns många människor omkring dig som känner på samma sätt som du gör. Fastställ orsaken till ensamhet och acceptera det faktum att det finns saker utanför din kontroll.
  • Leta efter en gemenskap grupp som bedriver personlig berikning där du kan lära dig en ny hobby, en ny båt eller en ny färdighet. Delta i en grupp och träffa nya människor och delta i nya aktiviteter kommer att hjälpa dig att glömma din ensamhet. Leta efter en hobby som du verkligen vill prova och utveckla vänskap med likasinnade.
  • Ta upp motion och återfå din energi. Ensamhet kan göra dig håglös och ointresserad av att hålla frisk och alert. Motion gör dig aktiv igen och ökad syreupptagning och blodcirkulation kommer att befria dig från din stress. Du kommer att kunna få kontakt med människor igen och göra utövar roligare och öster. Det kommer att ta din känsla av isolering och underlätta din ensamhet.
  • Ta kontakt med gamla vänner och återuppväcka din vänskap. Med så många saker gemensamt eftersom ni har varit vänner under en lång tid kommer du att ha kul reminiscing de goda tider som du har haft innan och du kommer inte ha tid att älta saker som gör du ledsen och ensam.
  • Acceptera sociala inbjudningar särskilt under semestern. Tänk inte på tidigare semester med någon eller personer som inte längre är där och i stället fortsatt positivt och gå ut för att träffa nya vänner och ha kul.
  • Volontär i samhällsaktiviteter som kommer att innebära att arbeta och hantera människor. Du kanske har en färdighet som du kan lära ut till barn eller högt uppsatta medlemmar av din grupp. Detta kommer att ge dig chansen att känna dina grannar och samhället som helhet bättre och hitta likasinnade människor som kan bli din stödgrupp. Var öppen för att göra vänner och stödja andra mindre lyckligt lottade än du.
  • Berika din kunskap och anmäla dig till en ny korthålsbana. Ingen är för gammal för att lära sig och du kan finna det lönsamt, även om du tar en kurs eller kurser som du kan använda för att starta ett företag. Välja kurser som du kraftigt är intresserad av och relaterade till din karriär.
  • Få ett husdjur, som en hund som kommer att uppmuntra dig att gå ut. En hund måste tas ut på en promenad eller en kort sikt. Detta gör att du kan träffa andra djurägare och som din hund umgås med andra hundar blir det oundvikligt för dig att starta en konversation med andra hundägare. En hund kan också vara en mycket trogen följeslagare. Det finns också visat positiva hälsoeffekter i att äga och ta hand om en hund.

Ha alltid en positiv sinnesstämning

Hur undviker ensamhet. Vet och förstår varför du känner dig ensam.
Hur undviker ensamhet. Vet och förstår varför du känner dig ensam.

Ha alltid en positiv sinnesstämning. När du känner ned eller om du känner ensamhet inställning i att se till att du går ut även om det bara är att ha kaffe någonstans eller bläddra i butiker. Inte stanna hemma ensam. Hitta sätt att roa dig själv och se till att det alltid finns en folkmassa. Ännu bättre, varför inte ringa en vän och tillbringa dagen tillsammans?