E2z

Hur man kan stödja en vän efter ett barns död

Förlusten av en familjemedlem är verkligen känslomässigt förödande för människor som hade att gå igenom sådana situationer. Vad som är ännu svårare är att hantera en sådan förlust och hantera livet minus den vi älskar. Uppleva sådan svårighet är inte lätt, särskilt när det är ett barns död. Oundvikligen känner man tomhet under denna traumatiska instans. I tider som dessa, är en barmhärtig vän vad folk försöker på något sätt hjälpa dem att lindra smärtan och påminna dem om vad hopp är. Det kan vara svårt att räkna ut rätt saker att göra eller säga, men ens blotta närvaro är ofta vad som är nödvändigt.

Hur man kan stödja en vän efter ett barns död. Vara tillgänglig varje gång din vän behöver dig.
Hur man kan stödja en vän efter ett barns död. Vara tillgänglig varje gång din vän behöver dig.

Här är några sätt på hur man kan stödja en vän efter ett barns död:

  1. Vara tillgänglig varje gång din vän behöver dig. Han kanske vill prata och dela vissa minnen. Du kanske inte behöver säga något, men se till att lyssna. I tider som dessa, behöver din vän någon som kan låna ut sina öron. Dessutom, det är du vem han ska ringa om han verkligen behöver dig.
  2. Se till att inte undvika din vän bara för att du inte vet hur man korrekt att reagera med vad han går igenom. Du vill inte undvikas genom en vän när det är du som är under samma omständigheter.
  3. Låt din vän hantera situationen på egen hand. Du kan behöva ge honom tid att låta honom läka privat. Men efter en lång tid, göra en insats för att hjälpa honom välkommen normala saker och det normala liv han hade. Det kan kännas konstigt i början, men det säkert kommer att uppskattas i längden. Var realistisk under coping process för det kan vara hans språngbräda för att välkomna normalt liv igen.
  4. Ge råd om du är säker. Detta kanske inte är nödvändigt, men det gäller bara att vara uppriktig om du är osäker. Alltid vara försiktig med vad som kommer ur din mun. Inte alla råd som du kommer att säga kan få honom att må bättre. Du vill inte hamna ge ett dåligt råd i sådana tragiska ögonblick.
  5. Minnas om minnena av dig och hans barn, men se till att inte alltför att prata om ämnet. Det är ett sätt att göra honom att må bättre eftersom han vet hur hans barn blir ihågkommen och vårdas.
  6. Inte överdriva inte något. Du kan inte få honom att må bättre genom att säga att du vet vad han känner och vad han går igenom om du har också förlorat ett barn. Undvik att överdriva dina åtgärder mot situationen.
  7. Följ hennes önskningar för tid-varelse. Om han vill bo med sina släktingar, inte pressa dig själv att sörja med honom om du inte är en släkting. Han kommer alltid att söka för dig om det är du som han väl behöver.

Stödja en vän efter ett barns död är inte alltid lätt

Stödja en vän efter ett barns död är inte alltid lätt. Du behöver tålamod och tid lika mycket som den sörjande familjen behöver det. Även om, är det alltid rätt att visa din oro, måste du antyder aldrig de saker han bör eller inte bör göra. Kanske kan healing vara en kamp som bara tiden verkligen kan uppfylla.