E2z

Hur man hjälper en vän att få missfall

Att gå igenom ett missfall är en plågsam och tragisk upplevelse för en kvinna. Föreställ hennes smärta av att förlora en del av sig själv. Just när hon inser att hon bär ett liv i hennes sköte, och hon börjar göra upp planer för det kommande av ett barn - hon upplever missfall. Det är på denna punkt i en kvinnas liv att hon behöver mer stöd från familj och vänner. Om du har en vän som hade ett missfall, här finns sätt att hjälpa henne:

  1. Lämna henne ensam på sin egen i flera dagar. Hon behöver tid att gråta och sörja förlusten med sin familj. Om du omedelbart gå till henne och erbjuda hjälp, kanske hon uppskattar inte det och hon kan även överväga dig som en inkräktare på hennes privatliv. Efter en vecka eller så, beroende på den personliga situationen för din vän, ta kontakt med henne. Börja med att ge henne ett samtal och fråga hur hon har varit. Fråga henne tillåtelse för dig att besöka. Om hon avböjer, respektera hennes beslut.
  2. Var inte den första att öppna temat för missfall. Bara vara där fysiskt. Krama henne. Kyss henne. Få henne att känna din oro men vänta för henne att inleda samtal om vad hon gick igenom. Undvika att ställa för många frågor när de är onödigt. Annars kanske du verkar vara nyfikna och beskäftig.
  3. Inte sprida ordet om din väns missfall. För alla ni vet, kanske hon gillar inte att berätta för andra om det. Eller hon kanske inte redo ännu att låta andra veta om hennes situation. Allt detta beror på kvinnans personliga förhållanden. Om en kvinna är ogift och har lämnat gravid med en pojkvän, är chansen - hon vill inte avslöja missfall till andra människor.
  4. Försäkra henne om ert stöd. Få henne att känna att du är vid hennes sida i vått och torrt. Uttryck din sorg om vad som hände, men stannar på vakt med dina känslor. Be henne att dela sina känslor men inte pressa henne att berätta allt. Inte heller bör du tala om för henne allt som finns i ditt sinne. Och viktigast av allt - inte klandra henne eller någon för missfall. Om hon låter som hon skyller på någon - försök att inte underblåsa hennes ilska. Bara lyssna, och ge henne råd om hon ber om det.
  5. Tala om för henne att det finns många kvinnor som har drabbats av samma öde. Om du också upplevt missfall någon gång, relatera till henne hur du var du kunna övervinna denna tragiska fas i ditt liv. När du delar med henne egen missfall upplevelse, kommer hon känna sig lättad över att på något sätt, hon är inte ensam i en sådan situation. Det kommer också att ge henne hopp om att en dag snart hon kommer komma över smärtan och sorgen.
  6. Gör ett personligt kort för henne. Skriv ner kärleksfull och omtänksam tankar. Hon kommer säkert att minnas denna gåva.
  7. Om hon har andra barn, erbjuda sig att ta hand om dem medan hon återhämtar sig. Eller, om hon har ingen att hjälpa henne runt huset, gå till den grad att städa upp och laga lunch för familjen.
Hur man hjälper en vän att få missfall. Lämna henne ensam på sin egen i flera dagar.
Hur man hjälper en vän att få missfall. Lämna henne ensam på sin egen i flera dagar.

Det finns många fler sätt som du kan hjälpa en vän som går igenom smärtan av att förlora ett barn genom missfall. Du kan ta henne ut på en promenad eller bortrest resa. Erbjud henne något som du eventuellt kan göra för att lätta sin last. Oavsett om du gör en stor eller liten sak att hjälpa henne återhämta sig, det som betyder mest är att du är uppriktig med din handling av vänlighet.