E2z

Hur man stoppar en häst från att rulla över

Det finns många olika orsaker som kan orsaka en häst att rulla. Om din häst har rullande, och du vill ha lite förvarning, titta på dessa vanliga tecken:

 • a) Stopp - Självklart hästen måste sluta innan han rullar.
 • b) Pawing - Ibland hästen kommer tassen på marken eller vattnet.
 • c) Sniffning - Har du någonsin sett en häst i hagen? Han kommer att lukta marken innan han rullar.
 • d) Tucking fötter - Merparten av tiden, när en häst har det i åtanke att rulla, kommer han stoppa benen under honom först.
Hur man stoppar en häst från att rulla över. Om din häst har kolik.
Hur man stoppar en häst från att rulla över. Om din häst har kolik.

Det finns flera orsaker till att en häst att rulla och att förstå orsaken först, kommer du att vara mer kapabel att stoppa din häst från att rulla över. Tre av de vanligaste orsakerna är:

 1. Kolik - Det här är ett buksmärtor. Det finns många olika typer och tyvärr kolik kan leda till värre problem om hästen rullar och inget görs.
 2. Worming - Prova worming denna häst som han kunde ha mage maskar eller kvalster hud som orsakar klådan och behovet av att rulla.
 3. Utbildning - Om detta är en utbildning fråga, ungefär som äter gräs på spåret, bör du försöka korrigera honom. Ibland hästen inte tycker om föraren eller vad du ber honom att göra.

Det beror egentligen på den situation du befinner dig i vad orsaken kan vara. Merparten av tiden, kommer en häst rulla för att få damm nära dess hud. Detta har flera fördelar för hästen, från att hålla flugor och andra skadedjur borta till att hålla honom sval på varmare dagar. Jag har också känt hästar som skulle rulla om de inte tränas väl innan ridning. Nu när vi har tittat på vad som kan orsaka denna åtgärd i en häst, låt oss titta på hur man kan stoppa en häst från att rulla över. Mest är sinnet över materia, som de säger. Men andra gånger är det rullande ett symptom som man inte bör bortse från.

 1. Om din häst har kolik, mest troligt att han kommer att vilja lägga ner och rulla. Kolik kan ibland vara dödlig om hästen rullar för hårt. När du märker tecken på kolik, få din häst ut och promenera honom. Om han fortsätter att vilja lägga ner och rulla, även med att bli trampad, ringa veterinären eller få någon annan att så att du inte behöver lämna din häst utan uppsikt. Tänk på när du har ont i magen och allt du vill göra är att krypa upp i en boll - i stället för curling upp till en boll, en häst med kolik rullar.
 2. Om du misstänker att din häst att ha maskar eller kvalster, är det bästa att göra masken, speciellt om det har varit ett tag och han är för en worming. Det kan ta några dagar för att befria din häst som kliar - som de flesta läkemedel, det tar tid.
 3. Nu orsaken för valsning som kan lättast åtgärdas genom hemmet läsaren är utbildningen. De flesta hästar är inställda i ett mönster när de är utbildade och ridit. Tänk på detta som en fråga som liknar låta din häst att äta på spåret - om du tillåter hästen att äta på leden, då hästen förståeligt tycker att äta på trail är lämpligt. Om hästen har fått rulla med någon gjord korrigering, då hästen tycker att välta är okej.
  Nu orsaken för valsning som kan lättast åtgärdas genom hemmet läsaren är utbildningen.
  Nu orsaken för valsning som kan lättast åtgärdas genom hemmet läsaren är utbildningen.

  Men att veta skillnaden mellan bra och dåliga förstärkning kommer att göra hela skillnaden för hur din häst kommer att reagera på din korrigering. När du inser att din häst har beslutat att rulla, är han antingen inte tänker på att du är på honom eller inte bry sig. Ge honom något annat att göra. Från knuffa honom att kliva upp, vilket gör honom vända i cirklar eller annat som både påminner honom om att du är på honom och får hans sinne off fastställa.

  Om den rullande är en utbildning fråga, kommer det att ta tålamod och tid att rätta till. Det kommer att bli en förändring i rutin för din häst, och han troligtvis kommer att motstå det. Får inte hatiska med honom eftersom det kommer att göra honom mer nervös nästa gång och kommer inte att verkligen hjälpa problemet.

Håll tecken på att din häst är på väg att rulla i åtanke så att när du ser dem, kan du få av din häst i tid. Och lycka till att få fram orsaken och komma till en snabb lösning!