E2z

Hur man knyter upp en häst innan trimning

Medan de flesta hästar haft att tränas

Medan de flesta hästar haft att tränas, kommer några av dem motstå processen och kampen mot sina groomers. Detta kan leda till skador, så väl knyta en häst innan grooming är nödvändig för en säker och snabb procedur. Även en lugn och snäll häst kan skrämma under grooming, så det är bättre för din djuret hålls fast samtidigt behålla dem. Slutligen, kommer att binda honom hålla honom från nosar omkring med närliggande verktyg eller bli distraherad under grooming.

  1. Välj en post eller träd för att hålla din häst. En helljus i en lada eller en filial så hög som hennes manke förhindrar repet från dinglande nära marken där den kan fastna i benen. Det måste också vara fastsatt så att den kan stå fast om hästen kämpar, kontrollera termit angrepp, röta, eller otillräcklig förankring. Ge det flera hårda bogserbåtar för att vara säker. Träd kan också ge skugga på soliga dagar, och kommer att göra hästen mer bekväm.
  2. Leda hästen till repet. Hålla ledningen repet i en ögla och med fingrarna. Undvik inslagning ledningen repet runt handen som du kanske få dras om hästen plötsligt springer. Förbli lugn och tyst, men ändå vaksamma för plötsliga rörelser.
  3. Ge hästen tillräckligt slack att titta bakom honom. Hästar är lätt skrämd och kan spänd upp när de inte kan se saker som görs till dem. När de får se vad som händer, kommer de att slappna av mer. Se till att slack inte är för lång, men: en häst kan trassla in sig i linan, eller kan fly och haffa något när de flydde.
  4. Visa hästen grooming redskap. Låt honom lukta repet och andra objekt. Han brukar tappa intresset och låta dig fortsätta med uppgiften.
  5. Använd en syllen eller en slipknot. Syllen metoden anbringa de lägre och sida ringar av en grimma. Om repet är knutet mycket hög, är det också svårt för hästen att trassla. Det kan också snabbt ut i fall hästen blir skrämd, hindrar honom från att trassla. Det är viktigt att knuten obundet när hästen blir skrämd, annars får han panik ännu mer och skada sig själv eller dem i närheten. Om du använder quick release spännen, ta dem för tecken på rost, och ersätta dem innan du fortsätter med grooming.
  6. Undvik att binda en häst vid tygeln. Han kan skada munnen om han plötsligt drar tillbaka.
  7. Arbete i en stadig och skonsamt sätt. Detta kommer att slappna av hästen och hindra honom från bultning.
  8. Håll den fria änden av repet efter att knyta den. Om hästen reagerar negativt på tygla, slita i knut och släppa honom. Om han accepterar dina handlingar, kan du fortsätta att rykta honom.
  9. Lämna aldrig en bunden häst utan uppsikt. En häst får panik och skada sig själv om han känner att bli instängd och ensam. Ta en annan person med dig att göra ärenden eller vaka över honom om du måste lämna för en stund.
Hur man knyter upp en häst innan trimning. Välj en post eller träd för att hålla din häst.
Hur man knyter upp en häst innan trimning. Välj en post eller träd för att hålla din häst.

Binda en häst är en bra försiktighetsåtgärd innan grooming. När du skapa denna ritual, kommer en häst lär sig att acceptera det och snart en avkopplande rensning blir ett välkommet vana för er båda.