E2z

Hur höja miniatyr hästar

Hästar har fascinerat människor i tusentals år. Om du har extra budget och bakgård utrymme, höja miniatyr hästar är ett bra sätt att hålla hästar som husdjur, utan att behöva oroa sig för de stora vidderna av mark som fullstora hästar behöver.

Betesmark

Betesmark. Det viktigaste att din miniatyr häst behöver är en betesmark. Den betesmark ska vara en halv hektar i storlek för en enskild miniatyr häst. Denna mängd mark bör vara tillräckligt för att hålla en enda miniatyr häst utfodras. Kom dock ihåg att hästen behöver extra hö att komplettera kosten. Om du tänker på att få fler miniatyr hästar, vara säker på att du lägger ytterligare en halv hektar mark för varje ny häst. Annars kommer de inte tillräckligt med växter att livnära sig på och landa för att springa runt i.

Hay lagring

Hur höja miniatyr hästar. Betesmark.
Hur höja miniatyr hästar. Betesmark.

Hö lagring. Sedan behöver du skapa utrymme utsetts specifikt för dina miniatyr hästar. Utrymmet bör vara stor nog att rymma flera veckor eller flera månader till ett värde av hö. Beräkna mängden hö du behöver genom att multiplicera antalet hästar och 5 pounds av hö, vilket är den typiska mängden hö som en hungrig häst kommer att förbruka. Vissa hästar, men kommer att äta mindre hö särskilt om det finns gott om växter som den kan livnära sig på i betesmarker. Bortsett från den mängd hö, bör du också se till att höet du köper är mat-grade hö för hästar.

Barn

Barn. Miniatyr hästar är mycket mindre än en fullstor häst. Dessa hästar är vanligtvis inte mer än 34 inches tall. På grund av de små storlekarna, kan miniatyr hästar ibland placeras inuti bostäder. Dock kommer hästarna att vara ännu mer bekväm om du bygger en stabil eller en lada hus specifikt fro hästarna. Med en lada, behöver du inte oroa dig för att städa upp efter hästen. Ladan är viktigt eftersom hästen behöver skydd mot för mycket sol och för mycket kallt när natten kommer. Att spara på utrymme och pengar, kan du bygga en ladugård med plats för hö lagring.

Vet

Vet. Liksom alla husdjur, kan hästar utveckla sjukdomar och sjukdomar. Innan ens köper en miniatyr häst, bör du söka igenom ditt område för veterinärer som är utrustade och kunniga om häst sjukdomar. Hästar är inte billig, och det sista du vill är att din älsklings häst att bli sjuk utan en veterinär i ditt område för att ta hand om honom. Dessutom kan miniatyr hästar vara mycket tillgiven om de behandlas på rätt sätt, och en sjuk liten häst kan vara ganska hjärtskärande.

Slutligen, lära sig grunderna i hästens trimning och trimning

Betesmark. Hö lagring.
Betesmark. Hö lagring.

Slutligen, lära sig grunderna i hästens trimning och grooming. Klövarna ska putsas varannan månad, medan pälsen ska tvättas och borstas varannan dag för att hålla det trasselfri, glänsande och ren. Om du inte kan trimma hovarna själv, bör du ha tillgång till professionella trimmare som kan göra jobbet åt dig. Med dessa steg, bör du kunna höja miniatyr hästar själv.