E2z

Hur man sköter en nyfödd baby

Inget slår glädjen av att bli en ny förälder

Inget slår glädjen av att bli en ny förälder. Den eufori och uppfyllandet av att vara en hjälpreda för att skapa nytt liv är extremt överväldigande. Naturligtvis är en del av att vara en ny förälder den nya utmaningen att ta hand om ett nyfött barn. Om du är en förälder med ett nyfött barn, är detta en fas som är mest avgörande, eftersom det markerar början på hur du höja din söta, nyfödd bebis.

Hur man sköter en nyfödd baby. Justera ditt schema därefter.
Hur man sköter en nyfödd baby. Justera ditt schema därefter.

Här är några av de saker som du kan göra för att ta hand om ditt nyfödda barn på bästa möjliga sätt.

  1. Justera ditt schema därefter. Du kan behöva ägna så mycket tid som du möjligen kan för att titta över din nyfödda. Du måste veta att detta är en av de mest krävande faserna av föräldraskapet, liksom den mest givande.
  2. Behandla bevis ditt hem. Elektriska ledningar, hålla små föremål ur ditt barns räckhåll och många andra praktiska saker måste göras för att se till att ditt hem är baby bevis och du kommer inte att lägga några fler risker till mycket känslig bebis.
  3. Lugna din nyfödda och bygga förtroende. Detta är den bästa tiden för att gosa ditt barn. Bygga förtroende genom att vara uppmärksam för att möta ditt barns trängande behov och lugnande honom med massor av kärleksfulla gester hjälper känslomässigt stabilisera ditt barn. Massera bebisen försiktigt är också ett bra sätt att lugna och slappna av honom.
  4. Beakta korrekt lyft. Korrekt stöd åt nacken av ditt barn när du lyfter honom från hans crib. Se till att du har även möjlighet att stödja nedre delen av hans kropp så att du inte kommer att bryta något ben.
  5. Blöjor, amning och flaska formel. Amning kan orsaka såriga bröstvårtor, men detta är det bästa sättet att kunna överföra näringsämnen i barnets kropp. Blöjor måste också vara av den bästa storleken så se till att den är ordentligt tätt och samtidigt, med luft för rörelse. Flaskan formeln är också viktigt och du behöver tänka på det i förhållande till åldern på ditt barn (några månader till cirka 3 år).
  6. Rapningar. Rapningar bebisen efter varje utfodring session hjälper honom har god sömn och vara fria från obehag.
  7. Paketering. Korrekt kombinera ditt barn med en ren trasa genom att ha en riktig wrap. Några redo att bära babykläder kan vara tillämpliga, men vara mycket försiktig när du klär honom. Du kanske behöver lite extra hjälp i början när du försöker att vänja sig.
  8. Tvätt och rengöring. Den mildaste tvål passar ditt barn bäst. Varmt vatten i ett badkar och en mycket ren, fräsch handduk att hålla ditt barn torr efteråt är ett bra sätt att få den bästa tvätt och rengöring erfarenhet. Näsa städare är också praktiskt och så är mjuka bomullspinnar. Men gör det med yttersta försiktighet.

Mitt i alla dessa tips, måste du också vara öppen för förslag till folk som har god erfarenhet höja barn. Dina egna föräldrar kan också ha möjlighet att slå in en sak eller två att hjälpa dig leta efter din nyfödda.