E2z

Hur man handskas med tonåringar som ensamstående förälder

Om du är en ensamstående förälder

Om du är en ensamstående förälder, en av de första saker som du behöver veta är att ditt barn inte blir Tamer bara för att han växer upp. Istället, som barn växer upp till en tonåring du kommer sannolikt står inför fler problem från dina barn. Detta beror på att tonåringen börjar få sin egen världsbild, sin egen röst och sin egen åsikt. Här är hur en ensamstående förälder kan hantera tonåringar.

  1. Loving hem. En av de viktigaste sakerna som du måste se till är att du håller ditt hem fyllt med kärlek och en fristad att din tonåring kommer att vara bekväm att tillbringa sin tid i. Detta kan vara mycket svårt särskilt eftersom ensamstående föräldrar tenderar att axla mer arbete försörja familjen och hålla saker igång. Om så behövs, ange en tid som är avsedd för limning med din tonåring. Detta kan vara så enkelt som att gå ut för att äta varje vecka, hyra ut filmer att din tonåring är intresserade av, eller laga din tonåring favoritmat. Dessa kommer att ge din tonåring intrycket att du fortfarande värdesätter honom och att han inte försummas bara för att du måste jobba och hantera ditt eget liv.
  2. Kommunikation. Under tonåren är det inte ovanligt att föräldrar att glida isär från tonåren. Tänk på att i detta skede, är din tonåring att försöka lista ut saker för sig själv och kan ibland medvetet distansera sig från dig bara för att bevisa att han är kapabel att stå på egna ben. Ge honom lite utrymme för att bevisa att han är värdig som en individ, men gör allt du kan för att kommunicera med honom. Kom ihåg att ge din tonåring utrymme betyder inte bygga barriärer. Berätta om din dag och fråga honom om hans dag. Gör detta så tidigt som möjligt, så att det blir en vana för er båda.
  3. Var den föräldern. Kom ihåg att tonåringar är, i slutändan, tonåringar. De är fortfarande dina behövande barn som behöver kärlek och omsorg och som behöver en föräldra siffra att se upp till. De kanske inte alltid erkänna det öppet, men ge dem skonsam råd och vägledning är fortfarande ett måste. Tänk bara på att undvika regelrätt införande dina åsikter. Annars kommer den tonåring tror att du dödar honom med regler. Säg till honom för-och nackdelar och ge honom tid och utrymme för att besluta om det.
  4. Rådgivning. Om du tror att du helt enkelt inte kan ge alla som din tonåring behov, kan du få hjälp av en rådgivare som kommer att hjälpa er båda arbeta saker. Bortsett från rådgivare, kan du också be om hjälp från släktingar som är i kontakt med din tonåring och som du vet att din tonåring kommer att lyssna på.

Slutligen, lär dig att älska dig själv

Hur man handskas med tonåringar som ensamstående förälder. Om du är en ensamstående förälder.
Hur man handskas med tonåringar som ensamstående förälder. Om du är en ensamstående förälder.

Slutligen, lär dig att älska dig själv. Kom ihåg att det inte är ditt fel bara för att du är en ensamstående förälder. Gör allt du kan för att hjälpa din tonåring och att få honom att känna sig älskad, och när du vet att du gör allt, inte rädd för att erkänna att en del av dina planer kommer att misslyckas och att det ibland en tonåring kommer att göra uppror inte för att du är singel, men eftersom tonåringar helt enkelt inte vet bättre. Älska dem genom detta, ändå, och fortsätter att försöka vara en bra förälder.