E2z

Hur att spara vatten medan badning en baby

Ge ditt barn ett bad är ett underbart sätt att knyta an till ditt barn. Det lugnande för barnet på natten och kan vara roligt för honom också. Nu om du är orolig bevara vatten och vara miljömässigt sinnade, kan ditt barn få den gröna tåget så fort han är född! Även bad tid för baby kan göras på ett sätt som sparar vatten och är kul för honom på samma gång.

Hur att spara vatten medan badning en baby. Bebisar är naturligt rent och behöver inte få ett bad varje dag.
Hur att spara vatten medan badning en baby. Bebisar är naturligt rent och behöver inte få ett bad varje dag.

Så här sparar vatten när du badar en baby.

  1. Bebisar är naturligt rent och behöver inte få ett bad varje dag. De kan gå med så lite som varannan dag eller ens varannan två dagar. Om vädret är ovanligt kallt, hoppa bad tid. Se bara till att rumpan rengörs ordentligt mellan blöjbyten. Du kan bara torka honom med en tvättlapp på dagarna han hoppar över sin bad. De flesta nyfödda stannar hemma under de första månaderna i alla fall.
  2. Ge ditt barn ett bad i en plast bebis badkar. Se bara till att du sätter honom på en halkfri yta. Håll ditt barn hela tiden. Samla lite varmt vatten i en liten hink och använda en liten skopa för att skölja ditt barn. Använd en liten tvättlapp att torka ditt barn ner, och bara använda vatten för sköljning. Gör det till en snabb bad så att barnet inte blir kall, och du använder mindre vatten. Baby schampo formler och babybad tvätt har färre bubblor, så det är lättare att skölja dem.
  3. Samla vatten babybad. Istället för att kasta ut den, återanvända vattnet att vattna blommorna, spola toaletten eller ens tvätta golvet (så länge ditt barn inte bajs eller kissa i badvattnet).
  4. Använd diskbänken som en mini badkar. Eftersom området är mindre, måste du använda mindre vatten än en vanlig badkar. Det är högre på marken så det är lättare att böja sig ner och tvätta ditt barn. Du kan även låta småbarn bada i diskhon så länge de passar. Linje golvet med en matta eller handdukar för att samla in några utsläpp.
  5. Placera en stor djup bassäng i badkaret. Ditt barn kommer fortfarande att vara i badkaret men använder mindre vatten. Ditt barn kommer fortfarande att ha tillgång till sina roliga badleksaker som är knutna till badkaret väggar, utan att behöva fylla upp badkaret.
  6. Om du måste verkligen använda ett badkar, inte fylla upp hela vägen. Använd mindre vatten.
  7. Också att inte använda produkter som ger en hel del bubblor och suds. Det tar mer vatten för att skölja bort. Bubblor påverkar inte eller tjäna som en indikator på effektiviteten hos en produkt. Med fler bubblor betyder inte ditt barn är renare. Det betyder bara att det finns fler kemikalier i ditt badkar tvätt.

Hålla dessa saker i åtanke kommer att hålla barnet rent och bevara vatten samtidigt.