E2z

Hur man ökar bröstmjölk produktion

Öka utbudet bröstmjölk använder dessa amning tips

Har du problem med att producera bröstmjölk? Om ditt barn går upp i vikt på bröstmjölk ensam och är inte noga, du sannolikt inte har ett problem. Men om ditt barn inte går upp i vikt och du är båda kämpar omfattar denna artikel några amning tips och metoder för att öka din försörjning.

Hur man ökar bröstmjölk produktion. Känna till rätt teknik.
Hur man ökar bröstmjölk produktion. Känna till rätt teknik.

Hur att öka produktionen bröstmjölk:

 1. Förbli hängiven. Först och främst är det bästa amning råd att förbli hängiven. Du har gjort det bästa beslutet genom att välja att amma. Ibland är det inte lätt, men kom ihåg att det ger ditt barn med naturens bästa metoden för näring.
 2. Känna till rätt teknik. För vissa mammor och barn är amning andra natur. Andra måste arbeta på det. Det finns flera resurser för att lära dig den rätta utfodring tekniker som gör att ditt barn att mata på rätt sätt, vilket låta kroppen producerar mer bröstmjölk.
 3. Eliminera daglig stress. Stress är en av de vanligaste faktorerna i frågor amning. Eliminera så mycket stress som du kan genom att låta andra hjälpa till. Oavsett om det är diskning, tvätta eller städa ditt hus, försöka hitta lite extra hjälp. Registrera dina andra barn i extra sysslor eller be en familjemedlem eller vän att hjälpa för en kort stund.
 4. Vila lite. Ta hand om ett spädbarn kan vara mycket hårt arbete. Se till att få lite vila. Ja det kan vara lättare sagt än gjort, men åtminstone följa de råd att sova (eller vilande) medan barnet sover.
 5. Hålla hydratiserade. Dricka 6-8 glas vatten per dag ökar leveranser bröstmjölk. Din kropp kan inte producera vätska om du inte fylla den med vätska. Försök att undvika koffein eller många drycker med socker i dem.
 6. Foder själv! Detta är en upptagen tid men glöm inte att äta. Näring är lika viktigt under amning eftersom det var när du var gravid. Du behöver inte äta tip top mat men försök att få grunderna i dig kost inte bara överföra näringsämnen till ditt barn, utan för att hålla kroppen utför. Har massor av enkla äta frukt till hands och försöka ta det för ett litet mellanmål i stället för godis eller choklad.
 7. Inga nappar eller flaskor. Om ditt barn är nyfött kan införa alternativa bröstvårtor i situationen orsaka förvirring. En äldre barnet ska kunna enkelt växla mellan flaska och bröst, men när du försöker öka din leverans, låt ditt barn finna tröst och mat från dig. Om du är säker ditt barn inte får tillräckligt bröstmjölk, komplettera med en pipett, spruta eller sked.
 8. Öka frekvensen. Mjölkproduktionen produceras enligt lagen om utbud och efterfrågan, så om du vill öka mjölkproduktionen, försök antingen öka dina matning eller pumpning små mängder ofta mellan utfodringar att stimulera produktionen.
 9. Planera en ammande reträtt. Lås dig själv och barnet bort för ett par dagar och fokusera enbart på amning så mycket som möjligt. Du kommer inte bara att stimulera produktionen bröstmjölk, men du kommer att få lite välbehövlig vila!
 10. Alternativa bröst. Låt ditt barn att amma på ena bröstet medan hon aktivt svälja. När hon saktar ner, erbjuda alternativa bröstet. På din nästa utfodring, börja med bröstet du klar på.
 11. Sling foder. Hålla ditt barn i en sele under hela dagen nära brösten. När hon är hungrig, kommer hon att ha den lättillgänglig och hjälper dig att producera mer på grund av frekventa utfodringar. Detta är en bra metod för att öka mjölkproduktionen.
 12. Låt ditt barn avsluta matningen. Låt henne att avsluta sin egen matning när hon är redo. Detta kan leda till längre vård och mer stimulans. Du kommer att veta att hon är klar och nöjd när hon somnar och lossnar från bröstet.
 13. Prova växtbaserade kosttillskott. Detta tillägg innehåller kemikalier nära till östrogen hormon och kan bidra till att öka mjölkproduktionen.
 14. Undvik omvårdnad distraktioner. Hitta en lugn plats att amma. Ditt barn kommer att fokusera mer på uppgiften snarare än kaos omkring dig.
 15. Be om hjälp. Om efter att ha provat dessa steg, är du fortfarande problem med hur man kan öka bröstmjölk eller andra problem med digivande bröst, kontakta en amning konsult eller din lokala La Leche League för hjälp och stöd.