E2z

Hur att hålla kontakten med avlägsna vänner

Vi har alla haft erfarenhet av en nära vän på väg bort

Vi har alla haft erfarenhet av en nära vän på väg bort. Istället för att se denna vänskap som förlorade, försök att se det som en möjlighet att ha en annan sorts vänskap. Tack vare underverk av modern teknik, liksom gammaldags posttjänster, det finns många sätt att hålla kontakten med dina avlägsna vänner.

Hur att hålla kontakten med avlägsna vänner. Anstränga sig för att minnas.
Hur att hålla kontakten med avlägsna vänner. Anstränga sig för att minnas.
  1. Anstränga sig för att minnas. Även om du har att skriva ner namnen på avlägsna vänner på en klisterlapp och bifoga dem till din datorskärm, se till att du påminna dig själv om vem du vill hålla kontakten med. Annars är det lätt för månader att gå efter utan att tänka på någon: Out of sight, out of mind.
  2. Gör små investeringar. Det är lätt att tro att du kommer att vänta tills du har tid att skriva en "riktig" brev eller ha ett långt samtal, men sanningen är att den tiden aldrig kan komma. Istället, plocka upp telefonen medan du tänker på din vän. Det är helt acceptabelt att säga att du bara har tio minuter eller att du kan bara skriva en snabb e-post - de flesta människor kommer att bli glada att höra från dig, även om det är bara för ett ögonblick.
  3. Kom ihåg viktiga datum. Få en kalender eller programvara påminna dig om när din väns födelsedag eller årsdag är. Har det påminna dig några dagar i förväg så att du har tid att skicka ett kort. Om du har en vän som har gått igenom en svår tid eller ett dödsfall i familjen, försöka komma ihåg den tiden också. Människor behöver ofta mer stöd på årsdagen av traumatiska händelser.
  4. Betala inte för mycket för telefonen. Du är mer benägna att kalla människor långt bort om du inte betalar en arm och ett ben. Få en plan mobiltelefon som inte betalt för långa avstånd, ta reda på när de billiga tider för att ringa är, eller få någon form av låg kostnad eller gratis datorprogram som Skype.
  5. Använd internet. Inte bara kan du maila, men nu finns det MySpace, Facebook, och massor av andra sociala nätverkssajter. Håll dig på dina vänners bloggar och tycker om att ha en egen för att hålla folk informerade.
  6. Besök! Den bästa delen av att ha vänner i andra delar av världen är att du har ett perfekt tillfälle att resa! Visst, du måste betala för planet biljettpriset, men du kommer att ha en plats att bo och underbara minnen för resten av ditt liv.

Även om det är svårt när våra vänner lämnar, det är verkligen en liten värld nuförtiden. Se till att du håller kontakten - gamla vänner är värdefulla, och du vet aldrig var du kanske behöver någonstans att bo!