E2z

Anta tonåringar: föräldraskap råd för att höja tonåringar

Lär dig hur det är att anta ett äldre barn och vad föräldraskap frågor du kan möta

Adoption är en lång process, och du kan enkelt gå vilse i den ändlösa pappersarbete och förordningar och andra som erbjuder föräldraskap råd . Det är bäst om du utbilda dig på din statens lagar och politik.

"Du antog en tonåring? Är du galen?" Jag har blivit tillfrågad att ifrågasätta många gånger. Vad skulle de säga om de bara visste att vi har antagit flera gånger? Gemensam kunskap säger att föräldraskap tonåringar är svårt nog, men människor antar att det är ännu svårare om dessa tonåringar antas.

Tonåringar får ofta en dålig rap. De blir kategoriseras,, de får behandlas som tjuvar och lögnare. Men sanningen är inte alla tonåringar är upprorisk, arg, lat och lömsk. De flesta av de unga människor som du hittar i dagens fosterhemsystemet vill ha ett hem. De vill ha en familj, och middag vid 6 pm, en deltidsjobb, resor till köpcentret med en mamma och fisketurer med en pappa. De vill vara en del av en riktig familj med sysslor, och läxor och julbord.

Missförstå mig inte. Att anta en tonåring är inte alla rosor och regnbågar. Det kommer att finnas frågor som du kommer att möta med att höja tonåringar. Det kommer att finnas tillfällen då din tonåring skriker på dig. Det kommer att finnas tillfällen då du vill skrika tillbaka. Det kommer att finnas problem med utegångsförbud och kläder. Det blir problem med rygg talar och rengöring deras rum. På många sätt en adopterad ungdomar kommer att vara precis som alla andra normala tonåring.

Tillägget utmaningen med antagna tonåringar är sannolikheten att de har problem utöver de av ett icke-adopterade barn på grund av deras speciella upplevelser växer upp. Men med lite hjälp, kommer de att vara rätt som regn, redo att möta världen som kompetenta, åstadkommit unga vuxna. Här är några frågor som kan komma upp med din antagna tonåring och hur man hanterar dem. Naturligtvis måste dessa förslag användas tillsammans med rådgivning och kanske inte fungerar med alla.

Anta tonåringar: föräldraskap råd för att höja tonåringar. Överges.
Anta tonåringar: föräldraskap råd för att höja tonåringar. Överges.
  1. Överges. Antagna tonåringar tror att alla kommer att lämna dem, så att de hålla dig på avstånd för att minska den känslomässiga smärta. Vi känner en tonåring vars mamma arbetade på och av med socialtjänsten, försöker hålla sin son. Hon försökte rehab, kyrka, allt. Men till slut, vaknade hon upp en morgon, packade en resväska med hans kläder, körde till DHS kontor (Department of Human Services), stod i linje för mottagning fönstret och väntade. När hennes tur i fönstret kom, hon sade bara: "Jag vill inte ha den här grabben längre" fastställs sin väska och gick. Han var 13. Denna typ av övergivenhet stannar med barn för en mycket lång tid. Hur hanterar du det? Den här är enkel - inte lämna dem. Vara där du säger att du kommer att bli. Plocka upp dem när du ska. Ha middagen färdig i tid. Gör vad du ska göra. Håll dina löften. Oavsett vad.
  2. Ilska frågor. Ibland är det vid födseln föräldern. Ibland är det på grund av anledningen till att de togs bort. Vi hade ett barn en gång som var arg för att hon togs bort från sitt hem (på grund av droger). Ingen i huset gjorde droger, men på grund av storleken på deras egendom, var en kusin kunna bygga och driva en meth lab på baksidan av fastigheten där det inte kunde ses. Han greps och arresterades. Den tonåring flicka togs bort från sitt hem (tillsammans med 4 kusiner). Medan i systemet, dog hennes mormor (mormor hade antagit henne vid en ålder av 2). Hennes enda levande släkting dog medan hon studsar runt i fosterhem. Hon blev tillgängliga för adoption efter hennes mormor dog. Så i huvudsak var hon antogs på grund av någon annans misstag. Hon var arg. Mycket arg. Rådgivning var en stor hjälp, och vårt ständiga påminnelse om att Gud hade kontroll över det hela. Hon gjorde det och är en glad, välanpassade i samhället.
  3. Känslor av värdelöshet. Antagna tonåringar kan känna att de är skadade på något sätt eller deras föräldrar skulle ha älskat dem tillräckligt för att stoppa att träffa dem, eller göra droger, eller vad anledningen till att de togs bort för. Om bara de var bättre, längre, smartare, starkare, snyggare, åt mindre, åt mer, gjorde mer hushållsarbete ..... listan är oändlig. Hur hjälper du dessa barn handskas med känslor av värdelöshet? Den här tar lite längre tid att göra, men det är genomförbart. Först måste du tala om för dem dagligen att de är smarta, vackra, en bra arbetare, etc. - vad de gör vid den tiden, berätta för dem att de är värdefulla. De kommer inte att tro dig först. Med en komplimang kan vara svårt för dem. När allt, de känner sig ovärdig någon beröm. Men håll på det.

    Då måste man bevisa det. Ge dem kramar och säga: "Jag älskar dig." När du talar i telefon med vänner, berätta för dem hur bra tonåring gjorde det eller det. Beröm dem framför grannarna. I kyrkan. I skolan ..... överallt. Inte fokuserar på vad de gjorde fel idag ... bara vad de gjorde rätt. Sätt sina konstverk på kylskåpet. Visa skolarbetet på ytterdörren. Visa hur stolt du är av dem, hela tiden.

  4. Minnen. Vi talar om gamla faster Gerty s tupp, eller Mormors fjäder säng eller den tid som vi tillbringade semestern i Colorado. Vi skrattar och minnas. Och det är viktigt att dela dessa historier och händelser familj med dina barn så att de kan lära sig mer om vem deras nya familj är. Men tills de har byggt minnen med din familj, kommer de dela allt minnen de har, onda och goda. Lyssna på dem. Skratta med dem. Kom ihåg deras berättelser. Sedan gå ut och skapa nya minnen med dem.

Jag hoppas verkligen att denna artikel har hjälpt dig. Om du menar allvar med att lära sig att handskas med oroliga tonåringar, sedan plocka upp några enstaka kurser i mänskliga tjänster kan hjälpa dig att få nya perspektiv på vad de går igenom. I varje fall antar tonåringar är en utmanande upplevelse, men en som kommer att belöna dig för resten av ditt liv.


Den perfekta normal människa är sällsynt i vår civilisation.
Karen Horney

Lär dig hur det är att anta ett äldre barn och vad föräldraskap frågor du kan möta. Ilska frågor.
Lär dig hur det är att anta ett äldre barn och vad föräldraskap frågor du kan möta. Ilska frågor.

Kristean Thompson
Antagande Advocate

På tal om adoption frågor, hur man anta och äldre barn / tonåring adoptioner.
Tillgängliga för seminarier, konferenser, forum och grupper.

e-post: