E2z

Så att prata med en katt

Det sägs att du egentligen inte äger en katt, men det äger dig

Det sägs att du egentligen inte äger en katt, men det äger dig. Katter ses som oberoende och överspänd. Men dessa kärleksfulla verkligen och omtänksam varelser. Men ibland kanske kommunikation luckor mellan olika arter visa sig vara svårt. Till exempel som en människa, har du inget exakt sätt att prata med din katt, som jamar, men du kan se upp för vissa handlingar och rörelser som kan hjälpa berätta vad den vill.

Se upp för förändringar i jama tonhöjd

Se upp för förändringar i jama tonhöjd. Katter "jamar kan jämföras med en människa gråta, särskilt av ett barn. Kanske är det därför katter är dagens mest populära husdjur i världen. När en katt ger en lågfrekvent mjau, betyder det att det inte är halt och klagar på något. En medellång gällt mjau säger att den vill något. Ett gällt mjau, under tiden, säger att det är arg eller har ont.

Så att prata med en katt. Det sägs att du egentligen inte äger en katt, men det äger dig.
Så att prata med en katt. Det sägs att du egentligen inte äger en katt, men det äger dig.

När en katt spinner, betyder det antingen att det är mycket halt (t.ex. när du stryker det), eller att det känns ilska på något sätt (spinnande är dess coping mekanism när i extrem fara).

Titta på din katts svans

Titta på din katts svans. En katts svans är ett tecken på dess humör och disposition. Pekar svansen uppåt vertikalt betyder att det är lycklig. En katt kommer arch ryggen lite då nyfiken. När svansen ryckningar fram och tillbaka (särskilt vid spetsen), betyder det att den är irriterad. Snabbare ryckningar betyder det börjar bli arg, eller att man vill få något. En katt är rädd eller osäker när det håller svansen mellan benen.

Använd repetitiva språk

Använd repetitiva språk. Katter är uppmärksam, och de kommer att svara bättre när du säger ett ord eller en fras om och om igen. Det hjälper om du gör en åtgärd på samma gång, eftersom katten kommer att associera ordet med handlingen. Tonen i ditt tal är också lika viktigt som de ord du säger. Håll en konstant ton när du talar till din katt. Försök att tala med låg röst så mycket som möjligt, eftersom en hög röst kan skrämma den.

Du kan också välja ord som har en stark "e" ljud

Du kan också välja ord som har en stark "e" ljud. Eller lägg till en "e" ljud vid slutet av varje ord. Katter kommer att svara bättre på dessa ljud än andra mänskliga ljud.

Speak stadigt

Se upp för förändringar i jama tonhöjd. Titta på din katts svans.
Se upp för förändringar i jama tonhöjd. Titta på din katts svans.

Tala ordentligt. När du disciplinerande din katt, tala på ett fast sätt. Skrik inte, men eftersom de kommer att se detta som ett tecken på aggression, och de kommer att vara rädd. Säg "nej" bestämt, medan fysiskt besöksförbud katten från att göra oönskade åtgärder.

I motsats till uppfattningen att katter är snobbig djur

I motsats till uppfattningen att katter är snobbig djur, är de faktiskt väldigt uttrycksfulla. Allt en katt gör uttrycker en viss känsla eller egenskap. Till exempel kan en katt gnugga sin sida på benen ses som ett tecken på tillgivenhet av människor. I själva verket tjänar också ett annat syfte-katten markerar dig som sitt territorium, med sina doftkörtlar hittades på sina kinder. En katt tycker inte om att bli stirrade på, eftersom detta är ofta en början på territoriell striderna, särskilt bland hankatter.

Att veta vad din katt talar om kan vara underbart, men. Du hittar dessa ut genom år av erfarenhet av att hantera dessa lurviga varelser.