E2z

Hur man styr katten lukt kattlådan

Cat kattlådor är en viktig källa till oönskade lukt eftersom din katt använder rutan för urinering eller avföring. Lukt från en katts kattlådan är mycket svårt att kontrollera, särskilt om du har mer än en katt att dela en låda kattsand. Korrekt underhåll av en katt låda är viktigt att kontrollera lukt som kommer från en katt kattlådan.

Hur man styr katten lukt kattlådan. Välj rätt kattlådan.
Hur man styr katten lukt kattlådan. Välj rätt kattlådan.

Tipsen nedan kan vara till stor hjälp när det gäller att kontrollera lukt från en katt kattlådan.

  • Välj rätt kattlådan. Det finns gott om kattlådor för försäljning att fungera som din katts kattlådan. Välj en tillräckligt bred och djup låda kattsand att uppmuntra din katt att använda kattlådan. Kattlådor som är för små för din katt kan avskräcka honom eller henne från att använda den, medan stora lådor kan vara otillgängliga beroende på storleken på din katt. Välj rätt storlek och dimensioner för din katts kattlådan så att din katt använder kattlådan istället för din matta eller golv för att kissa eller bajsa. Kattlådor för katter har ibland täcker som kan hjälpa styra lukt kattlådan, men inte beroende av kattlådan omslag för att kontrollera foul doft som kommer från din katts urin och avföring.
  • Välj en bra plats för kattlådan. Din katts kattlådan ska vara i ett väl ventilerat rum för att hålla lukten från kattlådan från att bygga upp och wafting i olika delar av huset. Tvättstugan är en mycket rekommenderade plats om ditt tvättstuga inte kommer att hålla lukten kattlådan begränsad i rummet. The backyard är också en bra plats att placera din katts kattlådan om din katt har enkel tillgång till bakgården hela tiden. Någon annan del av huset med tillräcklig ventilation och integritet för din katt komfort när du använder kattlådan kommer att vara en bra plats för din katts kattlådan.
  • Välj rätt typ av skräp. Klumpbildande kull är ett starkt rekommenderat typ av strö för din katts kattlådan. Clumping kullen är också lätt att rengöra eftersom den bildar din katts avföring i lätta att avyttra bollar. Doftande kull är också ett bra val för en katt låda eftersom det neutraliserar lukten från kattens urin och avföring. Se till att din katt är bekväm med kullen du väljer för din katts kattlådan eller din katt kanske inte använda sitt kattlådan alls.
  • Rengör kattlådan regelbundet. Du måste rengöra din katts kattlådan regelbundet för att säkerställa att den oönskade lukten inte bygga upp i kattlådan. Regelbunden rengöring av din katts kattlådan säkerställer också att din katt kommer att använda kattlådan, eftersom katter är rena djur och de kommer inte använda smutsiga, full kattlådor. Scoop klumpade kullen och andra exkrementer från kattens kattlådan regelbundet.

Använda tipsen ovan kan hjälpa dig att kontrollera lukt som kan bilda från din katts kattlådan. Se till att du rengör kattlådan regelbundet använder klumpbildande strö eller doftande kullen och hålla kattlådan på en väl ventilerad, privat plats för att kontrollera din katts lukt kattlådan.